Sütlü Muhallebi Tarifi



Sütlü Muhallebi Tarifi, muhallebi sütlü tatlıların içinde en kolaylıkla yapılabilen bir tatlı türüdür. Çoğunlukla muhallebi pirinç unu kullanılarak hazırlanmaktadır. Ancak muhallebiyi buğday nişastası ile pişirdiğiniz zaman ne kadar lezzetli olduğunu görecekseniz. Muhallebi genellikle çocuklar ve yetişkinler tarafından oldukça sevilerek tüketilen sütlü ve hafif bir tatlıdır. Muhallebi süt ile hazırlandığı için besleyici ve tok tutan bir besin gıdasıdır. Fakat muhallebi pişirirken bile püf noktasına dikkat etmek gerekmektedir. Bu püf nokta sütün içerisine eklediğiniz pirinç unu ya da buğday nişastasının içinde topak gibi kalmamasıdır. İstediğiniz kadar lezzetli olsun muhallebiniz ama yerken ağza topak un parçasının gelmesi hiç de hoş olmaz. Bu durumu yaşamamak için soğuk süt ile pirinç ununu ekledikten sonra iyice çırpma teli ile çırptıktan sonra diğer malzemeyi ekleyelim ve ocağın üzerine alarak pişirelim. Bu doğrultularda muhallebinizi pişirdiğiniz zaman ağzınızda kayan ve lezzetli bir sütlü tatlı hazırlamış olursunuz. Eğer sütlü muhallebiyi buğday nişastası ile pişirecekseniz ilk adım nişastayı bir miktar süt ile açtıktan sonra tencereye bütün malzemeyi ekleyerek muhallebiyi pişirmelisiniz. Muhallebiyi mutlaka karıştırarak pişirmek gereklidir. Çünkü karıştırılmadığı takdirde muhallebi ya dibine tutar ya da nişasta dibe çöker üstü su gibi kalır
Sütlü Muhallebi Tarifi

özellikle muhallebi baloncuk çıkarana kadar karıştırarak pişirilmelidir. Bu adımlar doğru yapıldığı zaman hazırladığınız muhallebi hem daha lezzetli hemde oldukça kıvamlı ve akışkan olacaktır.

Sütlü Muhallebi İçin Gerekli Olan Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Bir miktar toz tarçın
Sütlü Muhallebinin Hazırlanışı, 

İlk önce küçük bir kasenin içerisine buğday nişastasını koyalım ve üzerine bir çay bardağı süt ekleyerek nişastayı açarak inceltelim. Daha sonra tencerenin içerisine sütü ve toz şekeri ekleyerek ocağın altını yakalım ve karıştırarak orta ateşte kaynatalım. Kaynadıktan sonra içine süt ile açtığımız buğday nişastasını ekleyelim muhallebi kıvam alana kadar orta ateşte karıştırarak pişirmeye devam edelim. Yaklaşık 10 ile 15 dakika karıştırarak pişirilmesi yeterli gelecektir. Kaynamış olan muhallebi baloncuk çıkardıktan sonra ocağın altını kapatalım. Kepçe ile servis yapılacak kuplara ya da kaselere sütlü muhallebiyi eşit miktarda paylaştıralım. Oda sıcaklığında soğumuş olan muhallebileri üzerinde kabuk oluştuktan sonra buzdolabına kaldırarak 1 saat dinlendirip soğutalım. Soğuyan sütlü muhallebinin üzerine toz tarçın serpelim servise hazırlayalım. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 30.03.2016 16:11:07





Sütlü Muhallebi Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

0 Yorum Yapılmış "Sütlü Muhallebi Tarifi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çikolatalı Muhallebi

Çikolatalı Muhallebi ,Dünyada ve ülkemizde çok sık tüketilen besinler arasındadır çikolata. Özellikle küçük yaşlardaki çocuklarımız için kaçınılmaz bir enerji kaynağıdır. İnsanların tükettikleri vakit damaklarında hoş bir tat bıra...

Bebekler İçin Muhallebi

Bebekler için muhallebi, tarifini anlatmadan önce; geleceğimizi  sağlıklı bireyler olarak yetiştirmek biz anne adaylarının en önemli görevidir. Sağlıklı bireyler sağlıklı toplumu meydana getirir. Daha yaşanılır bir hayat ,mutlu bi...

Sütlü Muhallebi Tarifi

Sütlü Muhallebi Tarifi, muhallebi sütlü tatlıların içinde en kolaylıkla yapılabilen bir tatlı türüdür. Çoğunlukla muhallebi pirinç unu kullanılarak hazırlanmaktadır. Ancak muhallebiyi buğday nişastası ile pişirdiğiniz zaman ne kad...

Buğday Nişastalı Muhallebi

Buğday Nişastalı Muhallebi, Nişasta, tahıl tanelerinden, buğday, mercimek, bezelye gibi bazı baklagillerden ve patatesten çıkan bir maddedir.Nişasta, bitkilerin yeşil yapraklarında, havadan aldıkları karbondioksitle, topraktan ald...

Böğürtlenli Muhallebi

Malzemeler • 1 litre süt • 3 kahve fincanı un • 3 kahve fincanı şeker • 1 paket vanilya • 50 gr margarin Üzeri İçin • 3 yemek kaşığı böğürtlen reçeli • 1 kahve fincanı su Süslemek İçin • Nane Yap...

Frambuaz Soslu Su Muhallebisi

Sizi eskilere götürecek alıştığımız klasik tatlara, hazırladığınız meyve sosuyla katacağınız lezzet ve farklılık sofralarınıza şıklığı getirecek bu tarifte.. Hem hafif hem şık bu tarif sıcak yaz günlerindeki davetleriniz ve iftar ...

Kayısılı Muhallebi

Kayısılı muhallebi, misafirlerine ve çocuklarına farklı lezzetler sunmak isteyenler için farklı sütlü tatlı tariflerinden bir tanesi olmaktadır. Normal muhallebiye farklı bir tat kazandıran kuru kayısı sayesinde sizler de kolayca ...

İncirli Muhallebi

İncirli muhallebi farklı tatlarda hafif tatlılar yapmak isteyenler için son derece pratik ve kolay bir tariftir. Kuru incirle muhallebinin muhteşem uyumuyla ortaya çıkan incirli muhallebinin hazırlanışı şu şekilde olmaktadır.İncir...

Vişne Soslu Muhallebi

Vişne Soslu Muhallebi, Yaz aylarının aranan hafif sütlü tatlılarından biridir. Muhallebinin tadı müthiş vişne sosu ile daha da özel bir hale getirilmiştir. Vişne taze olarak mevsiminde kullanılabileceği gibi mevsim dışında da deri...

Çilekli Muhallebi

Çilekli muhallebi yaz günlerinde mevsimlik meyvelerle yapılabilecek kolay hazırlanabilir bir hafif sütlü tatlıdır. Çilekli muhallebi sağlıklı ve hafif tatlı isteyenler için son derece basit bir tarif olmaktadır. Çilekli muhallebi ...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Muhallebi Tarifi, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Mayıs - 2018