Vişne Soslu Muhallebi



Vişne Soslu Muhallebi, Yaz aylarının aranan hafif sütlü tatlılarından biridir. Muhallebinin tadı müthiş vişne sosu ile daha da özel bir hale getirilmiştir. Vişne taze olarak mevsiminde kullanılabileceği gibi mevsim dışında da derin dondurucuya koyularak da kullanılabilir. Hazırlanacağı zaman çekirdekleri çıkartılıp mutfak robotu ile püre haline getirilerek kullanılır. Sütlü tatlılardan muhallebi herkesin bildiği ve çok sevdiği bir tatlıdır. Meyve sosları ile muhallebiler çeşitlendirilebilir. Vişne soslu muhallebi de bunların en özel bir tarifidir.

Vişne Soslu Muhallebi Tarifi

Vişne Soslu Muhallebi Malzemeleri
  • 1 litre az yağlı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı un
Vişne Sosu Malzemeleri
  • 2 su bardağı vişne suyu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 3,5 yemek kaşığı nişasta
  • Süslemek için hindistan cevizi rendesi
Vişne soslu Muhallebi Yapılışı
İlk olarak muhallebi hazırlanır. Muhallebiyi hazırlamak için büyük bir tencere alalım
Vişne Soslu Muhallebi

Tencerenin içerisine toz şeker, tereyağ, vanilya ve un koyulup karıştırılır. Üzerine soğuk süt yavaş yavaş eklenerek karıştırılır. Orta derece ateşte kaynayıncaya kadar karıştırılır. Kaynamaya başladığında ocak kısılarak dibini tutmasına izin vermeden yaklaşık beş dakika daha kaynatılır. Muhallebi pişince bir kepçe ile kuplara veya küçük kaselere yerleştirilir ve soğumaya bırakılır.

Ayrı bir tencere içine nişasta ile toz şeker koyulur. İçine vişne suyu ile su koyup eklenir.Orta derece ateşte kaynatılır. Kaynamaya başladığında göz göz olunca kısık ateşe alınıp bir süre daha karıştırarak kaynatılır. Vişne sosu hazırlamak için 250 gram dondurulmuş vişne ile üç yemek kaşığı toz şeker karıştırılarak mutfak robotundan geçirilir. Püre haline getirildikten sonra meyve suyu yerine bu püre kullanılır. Böylece doğal ve daha lezzetli bir sos hazırlanmış olur. Hazırlanan vişne sosu muhallebilerin üzerine paylaştırılır. Vişne soslu muhallebi ılınınca üzerine hindistan cevizi rendesi serpilerek buzdolabına alınır. Buzdolabında bir süre bekledikten sonra vişne soslu muhallebi servise hazır olur. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 08.12.2013 19:12:09





Vişne Soslu Muhallebi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

2 Yorum Yapılmış "Vişne Soslu Muhallebi"

nehir

Cevap Sayısı: 0
bnce güzel görünüyo ama benim attığım tarife baksanız şahane hem maddi durumu yetmeyenler içinde uygun bir tarif bu zengin sosyetelerin işi bnce benim tarifim yakında yayınlanır bna uyun derim..

2014-08-25 / Kullanıcı oyu: 4,5

Admin

Cevap Sayısı: 0
Vişne Soslu Muhallebi hakkında siz ne düşünüyorsunuz. Lütfen düşüncelerinizi bizimle ve diğer kullanıcılar ile paylaşın, Vişne Soslu Muhallebi konusunu geliştirmemize ve en doğru bilgileri sunmamıza yardımcı olun.

2013-01-28 / Kullanıcı oyu: 4,5

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çikolatalı Muhallebi

Çikolatalı Muhallebi ,Dünyada ve ülkemizde çok sık tüketilen besinler arasındadır çikolata. Özellikle küçük yaşlardaki çocuklarımız için kaçınılmaz bir enerji kaynağıdır. İnsanların tükettikleri vakit damaklarında hoş bir tat bıra...

Bebekler İçin Muhallebi

Bebekler için muhallebi, tarifini anlatmadan önce; geleceğimizi  sağlıklı bireyler olarak yetiştirmek biz anne adaylarının en önemli görevidir. Sağlıklı bireyler sağlıklı toplumu meydana getirir. Daha yaşanılır bir hayat ,mutlu bi...

Sütlü Muhallebi Tarifi

Sütlü Muhallebi Tarifi, muhallebi sütlü tatlıların içinde en kolaylıkla yapılabilen bir tatlı türüdür. Çoğunlukla muhallebi pirinç unu kullanılarak hazırlanmaktadır. Ancak muhallebiyi buğday nişastası ile pişirdiğiniz zaman ne kad...

Buğday Nişastalı Muhallebi

Buğday Nişastalı Muhallebi, Nişasta, tahıl tanelerinden, buğday, mercimek, bezelye gibi bazı baklagillerden ve patatesten çıkan bir maddedir.Nişasta, bitkilerin yeşil yapraklarında, havadan aldıkları karbondioksitle, topraktan ald...

Böğürtlenli Muhallebi

Malzemeler • 1 litre süt • 3 kahve fincanı un • 3 kahve fincanı şeker • 1 paket vanilya • 50 gr margarin Üzeri İçin • 3 yemek kaşığı böğürtlen reçeli • 1 kahve fincanı su Süslemek İçin • Nane Yap...

Frambuaz Soslu Su Muhallebisi

Sizi eskilere götürecek alıştığımız klasik tatlara, hazırladığınız meyve sosuyla katacağınız lezzet ve farklılık sofralarınıza şıklığı getirecek bu tarifte.. Hem hafif hem şık bu tarif sıcak yaz günlerindeki davetleriniz ve iftar ...

Kayısılı Muhallebi

Kayısılı muhallebi, misafirlerine ve çocuklarına farklı lezzetler sunmak isteyenler için farklı sütlü tatlı tariflerinden bir tanesi olmaktadır. Normal muhallebiye farklı bir tat kazandıran kuru kayısı sayesinde sizler de kolayca ...

İncirli Muhallebi

İncirli muhallebi farklı tatlarda hafif tatlılar yapmak isteyenler için son derece pratik ve kolay bir tariftir. Kuru incirle muhallebinin muhteşem uyumuyla ortaya çıkan incirli muhallebinin hazırlanışı şu şekilde olmaktadır.İncir...

Vişne Soslu Muhallebi

Vişne Soslu Muhallebi, Yaz aylarının aranan hafif sütlü tatlılarından biridir. Muhallebinin tadı müthiş vişne sosu ile daha da özel bir hale getirilmiştir. Vişne taze olarak mevsiminde kullanılabileceği gibi mevsim dışında da deri...

Çilekli Muhallebi

Çilekli muhallebi yaz günlerinde mevsimlik meyvelerle yapılabilecek kolay hazırlanabilir bir hafif sütlü tatlıdır. Çilekli muhallebi sağlıklı ve hafif tatlı isteyenler için son derece basit bir tarif olmaktadır. Çilekli muhallebi ...












#



Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası |RSS Kaynağı| Yardım Forumları

Muhallebi Tarifi, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

DMCA.com

Temmuz - 2018