Kremasız muhallebili kadayıf tarifi nasıl yapılır?

Lezzetli bir tatlı arayanlar için pratik ve kremasız bir muhallebi ile hazırlanan kadayıf tarifi. Altın sarısı kıtır kadayıf katları, cevizli iç dolgusu ve hafif şerbetiyle klasik bir tatlıyı evde kolayca yapmanın püf noktalarını paylaşıyoruz.

21 Kasım 2025

Kremasız Muhallebili Kadayıf Tarifi


Malzemeler:


  • 1 paket tel kadayıf (400 gram)
  • 250 gram tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık

Muhallebisi İçin:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri İçin:

  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Yapılışı:

1. Kadayıfın Hazırlanması:

  • Tel kadayıfı elinizle veya bıçakla küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Tereyağını bir tavada eritin, kadayıfı ekleyip kavurmaya başlayın.
  • Kadayıf altın sarısı rengini alana kadar orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun (yaklaşık 10-15 dakika).
  • Kavrulan kadayıfı ocaktan alıp soğumaya bırakın.

2. Muhallebinin Yapılışı:

  • Bir tencereye süt, toz şeker ve unu ekleyin. Çırpma teli ile pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  • Tencereyi ocağa alıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Kıvam alınca ocaktan alıp vanilin ve tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Muhallebiyi ara ara karıştırarak ılımaya bırakın.

3. Şerbetin Hazırlanması:

  • Bir tencerede su ve şekeri kaynatın, şeker eriyip şerbet hafif kıvam alınca limon suyunu ekleyip 1-2 dakika daha kaynatın.
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

4. Kat Kat Yerleştirme:

  • Orta boy borcama veya tepsiye kavrulmuş kadayıfın yarısını yayın, elinizle hafifçe bastırarak düzleştirin.
  • Üzerine dövülmüş ceviz veya fındığı serpin.
  • Ilımış muhallebiyi bir kaşık yardımıyla cevizlerin üzerine yayın.
  • Kalan kadayıfı muhallebinin üzerine yayıp hafifçe bastırarak sıkılaştırın.

5. Pişirme ve Dinlendirme:

  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar 20-25 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarın ve soğuk şerbeti üzerine gezdirerek dökün.
  • Oda sıcaklığında şerbetini çekene kadar dinlendirin, ardından buzdolabında soğutun.

6. Servis:

  • Soğuyan kadayıfı dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun!

Not: Kadayıfın kıtır kalması için şerbeti soğukken sıcak kadayıfa dökmeye dikkat edin. Dilerseniz ceviz yerine antep fıstığı da kullanabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;