Muhallebi Tarifi
20 Temmuz 2024

Muhallebi Tarifi


İftar sofralarının vazgeçilmezi tatlılardır. Kimi zaman Türk mutfağının bol şerbetli klasik lezzetleri, kimi zaman ise hafif sütlü tatlılar sofralarımızı süsler. İşte bugün Nilgün Hanım'ın bizimle paylaştığı pratik ve hafif bir lezzet olan Nişasta Muhallebisi tarifini sizinle paylaşacağım.

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 kg süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tarçın (servis için)

Yapılışı

1. Bir tencerede soğuk süt, nişasta ve şekeri çırparak birbirine yedirin.

2. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin ve kaynamaya yakın tereyağını ilave edin.

3. Muhallebi koyulaşıp boncuk boncuk olduğunda ocaktan alarak servis edeceğiniz kaseye dökün.

4. Üzerine tarçın ekleyin ve soğuk ya da ılık servis yapın.

Ekstra Bilgiler

Muhallebinin kıvamını daha yoğun veya daha hafif yapmak isterseniz, nişasta miktarını kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Ayrıca, muhallebinin üzerine ceviz, fındık veya meyve dilimleri ekleyerek farklı tatlar elde edebilirsiniz. Tatlıyı servis etmeden önce buzdolabında bir süre bekletmek, lezzetini daha da artıracaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Limonlu Muhallebi

Limonlu Muhallebi

Rulo Muhallebi

Rulo Muhallebi

Kadayıflı Muhallebi

Kadayıflı Muhallebi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İki Renkli Muz Muhallebisi

İki Renkli Muz Muhallebisi

Muhallebi Tarifi

Muhallebi Tarifi

Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

İncirli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Bebekler İçin Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Bebekler İçin Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri