Muhallebi ve tel kadayıf tatlısı nasıl yapılır?

Lezzetli bir muhallebi ve tel kadayıf tatlısı, hem göze hem damağa hitap eden nefis bir tatlı alternatifi. Alt katmanda tereyağlı kadayıfın çıtırlığı, üstte vanilyalı muhallebinin yumuşak dokusu ve arasına serpiştirilen cevizlerle dengeli bir lezzet şöleni sunuyor.

21 Kasım 2025

Muhallebi ve Tel Kadayıf Tatlısı Tarifi


Malzemeler (6-8 Kişilik):


  • 1 paket tel kadayıf (yaklaşık 400 gram)
  • 250 gram tereyağı (eritilmiş)
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık

Muhallebisi İçin:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Şerbeti İçin:

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Hazırlanışı:

1. Şerbetin Hazırlanması:

  • Şerbet için su ve şekeri bir tencereye alın, kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin.
  • 10 dakika kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2. Alt Katman (Tel Kadayıf):

  • Tel kadayıfı elinizle ufalayın.
  • Eritilmiş tereyağını kadayıfa ekleyip iyice karıştırın.
  • Yağlanmış bir fırın tepsisine veya borcama kadayıfın yarısını yayın, elinizle bastırarak düzleştirin.
  • Üzerine dövülmüş cevizi serpin.

3. Muhallebinin Yapılışı:

  • Bir tencerede süt, şeker, un ve nişastayı çırpma teli ile pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha karıştırıp ocaktan alın.
  • Vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın.

4. Katlama ve Pişirme:

  • Hazırladığınız muhallebiyi cevizli kadayıfın üzerine dökün, spatula ile düzeltin.
  • Kalan kadayıfı muhallebinin üzerine serpip hafifçe bastırın.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

5. Şerbetleme ve Servis:

  • Tatlıyı fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti üzerine gezdirin.
  • Şerbeti çekene kadar oda sıcaklığında bekletin.
  • Buzdolabında soğuttuktan sonra dilimleyip servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Şerbetin soğuk, tatlının sıcak olması önemlidir.
  • Muhallebiyi pişirirken topaklanmaması için sürekli karıştırın.
  • Kadayıfı çok ince ufalayın ki daha gevrek olsun.
  • Dilerseniz üzerine antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;