Sütlü nişastalı muhallebi nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Kremalı dokusu ve hafif tadıyla sütlü nişastalı muhallebi, hem pratik hem de sevilen bir tatlı alternatifi sunuyor. Temel malzemelerle hazırlanan bu tarif, özellikle ani gelen misafirler veya aile sofraları için ideal bir seçenek.

22 Kasım 2025

Sütlü Nişastalı Muhallebi Tarifi


Malzemeler:


  • 1 litre süt (tercihen tam yağlı)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
  • 1 paket vanilin veya 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • İsteğe bağlı: rendelenmiş hindistan cevizi, tarçın veya dövülmüş ceviz

Yapılışı:


  • Derin bir tencereye nişasta ve şekeri ekleyin. Üzerine yavaş yavaş sütü ilave ederek sürekli karıştırın. Topaklanmayı önlemek için çırpma teli kullanabilirsiniz.
  • Tencereyi orta ateşe alın ve karıştırmaya devam ederek muhallebi kıvam alana kadar pişirin. Kaynamaya başladığında 3-4 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Altını kapattıktan sonra vanilini ekleyip karıştırın.
  • Muhallebiyi kaselere paylaştırın. Üzerini bir kaşıkla düzleştirin.
  • Ilındıktan sonra buzdolabında en az 2-3 saat bekletin.
  • Servis yapmadan önce üzerine hindistan cevizi, tarçın veya dövülmüş ceviz serperek süsleyebilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Nişasta ve şekeri sütle iyice karıştırmazsanız topaklanma olabilir.
  • Muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirmek, dibinin tutmasını engeller.
  • Soğudukça kıvamı kıvamı daha da katılaşacaktır, bu nedenle tam soğumadan servis yapmayın.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;