Chocolate muhallebi nasıl yapılır, tarifini verir misin?
Lezzetli ve kolay bir tatlı arayanlar için pratik çikolatalı muhallebi tarifi. Kremalı dokusu ve yoğun çikolata tadıyla beğeninizi kazanacak bu tatlı, özel günlerde veya anlık tatlı ihtiyaçlarınız için ideal bir seçenek sunuyor.
Çikolatalı Muhallebi Tarifi
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krem şanti (veya 200 ml krema)
Yapılışı:
- Orta boy bir tencereye süt, toz şeker, kakao, un ve nişastayı ekleyin. Tüm malzemeleri bir çırpma teli ile pürüzsüz olana kadar karıştırın.
- Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişirin. Muhallebi kaynamaya başladığında 5-6 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Altını kapattıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın.
- Muhallebiyi kaselere paylaştırın ve üzerini bir kaşıkla düzeltin. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında en az 2-3 saat soğumaya bırakın.
- Servis yapmadan önce krem şantiyi hazırlayarak muhallebilerin üzerine sıkın veya krema kullanacaksanız çırparak üzerine ekleyin.
- İsteğe bağlı olarak rendelenmiş çikolata, fındık veya hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.
Püf Noktaları:
- Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırmak topaklanmayı önler.
- Soğuduktan sonra üzerinin kaymak bağlamasını istemiyorsanız, soğumaya bırakmadan önce üzerini streç film ile kapatabilirsiniz.
- Kakao oranını damak tadınıza göre azaltıp artırabilirsiniz.
|