Buğday Nişastalı Muhallebi Buğday nişastası, tahıl tanelerinden (özellikle buğdaydan), bazı baklagillerden (mercimek, bezelye gibi) ve patatesten elde edilen bir maddedir. Nişasta, bitkilerin yeşil yapraklarında, karbondioksit ve suyun güneş ışığı ile birleşmesi sonucu meydana gelir. Bu süreç, fotosentez olarak bilinir. Geceleri glikoza dönüşerek suda çözünür ve bitki içerisinde yayılır. Bitkinin çeşitli yerlerinde tekrar nişasta formuna dönerek birikir. Bu harika sentezleme sonucu bitkinin meyve, tohum, tahıl taneleri ve kök gibi yerlerinde değerli bir besin maddesi olarak toplanır. Nişasta mikroskopla görülebilecek küçük taneciklerden oluşur. Buğday nişastası 0,02 - 0,03 mm çapında olup mercimeğe benzer. Arpa ve çavdar nişastası da buğday nişastasına benzerlik gösterir. Nişasta, önemli bir besin maddesidir: Buğdaydan yapılan un ve nişasta, başta ekmek ve tatlılar olmak üzere, undan ve nişastadan yapılan çeşitli yiyecekler günlük yaşamımızda önemli bir yer tutmaktadır. Buğday Nişastalı Muhallebi İçin Malzemeler
İsteğe Göre Süslemek İçin
Buğday Nişastalı Muhallebi Nasıl Yapılır? Bir miktar sütü nişastayı açmak için bir kaseye alalım. Kalan sütü, 1 bardak şekerle birlikte kaynatmak için tencereye alıp ocağa koyun. Nişastayı açmak için ayırdığımız sütü karıştırarak ekleyin. Kaynamakta olan süte hızlı bir şekilde çırpıcı yardımıyla karıştırarak ekleyin. Karışımı 10-15 dakika pişirerek ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Daha sonra muhallebiyi süsleyin ve soğuması için buzdolabında bir süre bekletin. Servise hazır hale geldiğinde çıkarıp ikram edebilirsiniz. Ekstra Bilgiler Buğday nişastalı muhallebi, düşük kalorili ve hafif bir tatlı olmasının yanı sıra, sindirim sistemi üzerinde de olumlu etkiler sağlar. Nişastanın sindirimi kolaydır ve bu nedenle mide problemleri yaşayan kişiler için uygun bir tatlıdır. Ayrıca, bu tatlıyı daha besleyici hale getirmek için üzerine taze meyveler ekleyebilirsiniz. |