Hazır damla sakızlı muhallebi nasıl yapılır?

Geleneksel lezzetlere modern bir dokunuş getiren bu muhallebi, damla sakızının aromasıyla fark yaratıyor. Pratik hazırlanışı ve göz alıcı sunumuyla özel günlerin vazgeçilmezi olacak bir tatlı tarifi.

21 Kasım 2025

Hazır Damla Sakızlı Muhallebi Tarifi


Malzemeler:


  • 1 litre süt
  • 1 paket hazır muhallebi tozu (vanilyalı veya sade)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı damla sakızı (renkli veya doğal)
  • İsteğe bağlı: krema veya süsleme için hindistan cevizi

Yapılışı:


  • 1. Orta boy bir tencereye sütü alın.
  • 2. Muhallebi tozunu, toz şekeri ve nişastayı ekleyip topaklanma olmadan karıştırın.
  • 3. Tencerenin altını açıp sürekli karıştırarak muhallebi kıvam alana kadar pişirin.
  • 4. Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyip 1-2 dakika daha karıştırın.
  • 5. Ocaktan alıp damla sakızlarını ekleyip eriyene kadar karıştırın.
  • 6. Muhallebiyi kaselere paylaştırıp oda sıcaklığında soğutun.
  • 7. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

İpuçları:

  • Damla sakızlarını eklerken muhallebi sıcak olmalı, böylece eriyip lezzetini verir.
  • Muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirin, yanmasını önleyin.
  • Servis öncesi üzerini hindistan cevizi veya fındık parçalarıyla süsleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;