Irmikli Muhallebili Şerbetli Tatlı Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Muhallebisi İçin:
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti İçin:
- 3 su bardağı su
- 2,5 su bardağı şeker
- Birkaç damla limon suyu
Yapılışı:
Şerbet Hazırlığı:
- Şerbet için su ve şekeri tencereye alın
- Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin
- 10 dakika kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın
Hamur Hazırlığı:
- İrmik, un, sıvı yağ, süt, şeker, vanilya ve kabartma tozunu karıştırma kabına alın
- Tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın
- Yağlanmış bir tepsiye hamuru yayın
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika pişirin
Muhallebi Hazırlığı:
- Süt, un ve şekeri bir tencereye alın
- Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin
- Ocaktan almadan önce vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın
Birleştirme:
- Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün
- Şerbeti çekmesi için 10 dakika bekleyin
- Üzerine hazırladığınız muhallebiyi yayın
- Bu aşamada üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz (hindistan cevizi, fındık, antep fıstığı vb.)
Servis:
- Tatlıyı en az 2-3 saat buzdolabında dinlendirin
- Soğuk olarak servis yapın
Püf Noktaları:
- Şerbetin soğuk, tatlının sıcak olmasına dikkat edin
- Muhallebiyi çok koyu yapmamaya özen gösterin
- Tatlının dinlenmesi için yeterli süre verin
- İrmiğin taze olması tatlı lezzetini etkiler
|