Kadayıflı Muhallebili Tatlı Tarifi
Malzemeler:
- 250 gram tel kadayıf
- 150 gram tereyağı (eritilmiş)
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık (iç harcı için)
Muhallebisi İçin:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti (toz)
Şerbeti İçin:
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- Birkaç damla limon suyu
Yapılışı:
- İlk olarak, kadayıfı elinizle veya bıçakla incecik kıyın. Eritilmiş tereyağını ekleyip iyice karıştırın ve her yerinin yağlanmasını sağlayın.
- Tepsiyi yağlayın ve kadayıfın yarısını tabana düzgünce yayın. Üzerine dövülmüş ceviz veya fındığı serpin, kalan kadayıfı da üzerine ekleyip hafifçe bastırarak sıkılaştırın.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında, kadayıf altın rengi alana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- Muhallebiyi hazırlamak için, bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı ekleyip sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan almadan hemen önce vanilini ekleyip karıştırın, sonra soğumaya bırakın.
- Muhallebi ılıdığında, toz krem şantiyi üzerine ekleyip mikserle çırparak pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.
- Şerbet için, su ve şekeri bir tencerede kaynatın, kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 5-10 dakika daha pişirin. Soğuması için kenara alın.
- Soğuyan kadayıfın üzerine, ılık şerbeti yavaşça dökün ve çekmesini bekleyin.
- Şerbeti çeken kadayıfın üzerine muhallebiyi düzgünce yayın ve buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
- Servis yapmadan önce dilimleyip, üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
|