Kadayifli muhallebili tatlı nasıl yapılır?

Lezzetli bir Türk tatlısı olan kadayıflı muhallebinin yapımı oldukça pratik ve sonucu etkileyicidir. Kavrulmuş kadayıfın çıtırlığı, kremalı muhallebinin yumuşak dokusu ve şerbetin tatlılığı bir araya gelerek misafirlerinizi memnun edecek bir tatlı ortaya çıkarır.

21 Kasım 2025

Kadayıflı Muhallebili Tatlı Tarifi


Malzemeler (6-8 kişilik):


  • 250 gram tel kadayıf
  • 150 gram tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık

Muhallebisi İçin:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Şerbeti İçin:

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Yapılışı:

1. Kadayıfın Hazırlanması:

  • Tel kadayıfı elinizle veya bıçakla küçük parçalar halinde doğrayın
  • Tereyağını bir tavada eritin
  • Kadayıfı tavaya ekleyip sürekli karıştırarak altın rengi alana kadar kavurun
  • Kavrulan kadayıfı iki eşit parçaya ayırın

2. Tabanın Hazırlanması:

  • Boranın altını yağlayın
  • Kadayıfın bir kısmını boranın tabanına döküp elinizle bastırarak düzeltin
  • Üzerine dövülmüş ceviz veya fındığı serpin

3. Muhallebinin Yapılışı:

  • Bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpın
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin
  • Göz göz olup kaynamaya başlayınca ocaktan alın
  • Vanilyayı ekleyip karıştırın
  • Üzerini streç filmle kapatıp soğumaya bırakın

4. Krem Şantinin Eklenmesi:

  • Soğuyan muhallebiye krem şantiyi ekleyip mikserle iyice çırpın

5. Katların Oluşturulması:

  • Hazırladığınız muhallebi karışımını cevizli kadayıfın üzerine dökün
  • Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin
  • Kalan kadayıfı en üste serpip hafifçe bastırın

6. Şerbetin Hazırlanması:

  • Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın
  • 10 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakın

7. Son İşlemler:

  • Soğuyan şerbeti tatlıya dökün
  • En az 3-4 saat buzdolabında dinlendirin
  • Servis yapmadan önce dilimleyin

Püf Noktaları:

  • Kadayıfı çok yakmamaya özen gösterin
  • Şerbetin soğuk, tatlının sıcak olmasına dikkat edin
  • Muhallebi tamamen soğumadan krem şanti eklemeyin
  • Dinlendirme süresini kısaltmayın, aksi halde tatlı dağılabilir

Servis Önerisi:

  • Üzerine antep fıstığı veya tarçın serperek servis yapabilirsiniz
  • Dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;