Kedidilli Muhallebi Tarifi
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
- 1 paket vanilin
- 1 paket kedi dili bisküvi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Üzeri için: rendelenmiş hindistan cevizi veya toz antep fıstığı
Yapılışı:
- Derin bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyin. Hepsi oda sıcaklığında olmalıdır.
- Malzemeleri bir çırpma teli ile iyice karıştırın, topak kalmamasına özen gösterin.
- Tencereyi orta ateşe alın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvam alana kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha karıştırmaya devam edin.
- Muhallebi koyulaştığında ocaktan alın, vanilin ve tereyağını ekleyip karıştırarak eritin.
- Muhallebiyi bir kenarda 5-10 dakika soğumaya bırakın, ara sıra karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyin.
- Bu sırada, kedi dili bisküvilerini küçük parçalar halinde kırın veya bütün olarak kullanabilirsiniz.
- Soğuyan muhallebiyi, ıslattığınız bir kaşıkla kaselere veya bir tepsiye dökün. Üzerine kedi dili bisküvilerini serpiştirin veya muhallebiyle karıştırarak da hazırlayabilirsiniz.
- Muhallebiyi oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabında en az 2-3 saat bekletin.
- Servis yapmadan önce üzerine rendelenmiş hindistan cevizi veya toz antep fıstığı serperek süsleyin.
İpuçları:
- Muhallebiyi sürekli karıştırmak, topaklanmayı önler ve pürüzsüz bir kıvam sağlar.
- Kedi dili bisküvilerini muhallebiyle karıştırırsanız, daha yoğun bir lezzet elde edersiniz.
- Soğutma süresini uzatırsanız, muhallebi daha iyi kıvam alacaktır.
Afiyet olsun!
|