Kolay muhallebiyi nasıl yapabilirim, tarif var mı?

Sütlü tatlı sevenler için pratik ve lezzetli bir muhallebi tarifi. Az malzemeyle hazırlanan bu kremamsı tatlı, hem günlük hem de özel günlerin vazgeçilmezi olacak.

21 Kasım 2025

Kolay Muhallebi Tarifi


Malzemeler:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
  • 1 paket vanilin veya 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
  • Üzeri için: tarçın, hindistan cevizi veya çikolata rendesi

Yapılışı:


  • Orta boy bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyin. Çırpma teli ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Tencereyi orta ateşe alın ve sürekli karıştırarak muhallebi koyulaşana ve göz göz kaynayana kadar pişirin. Bu işlem yaklaşık 10-15 dakika sürebilir.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin, ardından ocaktan alın.
  • Vanilini ve isteğe bağlı olarak tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Muhallebiyi kaselere veya bir kaseye paylaştırın. Üzerini bir kaşıkla düzleştirin.
  • Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında en az 2-3 saat soğutun.
  • Servis yapmadan önce üzerine tarçın, hindistan cevizi veya çikolata rendesi serperek süsleyin.

İpuçları:

  • Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırmak topaklanmayı önler.
  • Daha hafif bir tat için şeker miktarını azaltabilirsiniz.
  • Muhallebi soğurken üzerine streç film temas ettirirseniz kaymak tutmasını engelleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;