Kupda muhallebi nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?
Kreması pürüzsüz, sunumu şık kupda muhallebi hazırlamak için ihtiyaç duyacağınız malzemeler ve adım adım pişirme teknikleri bu rehberde bir araya getirildi. Topaklanmayan bir kıvam elde etmekten, muhallebiyi en doğru kıvamda pişirmeye kadar tüm inceliklerle, bu klasik tatlıyı evde kolayca hazırlayabileceksiniz.
Kupda Muhallebi TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Derin bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyin. Hepsinin pürüzsüzce karışması için bir çırpma teliyle iyice çırpın. 2. Tencerenin altını orta ateşte açın ve sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirin. Karıştırmazsanız topaklanma olabilir, bu yüzden dikkatli olun. 3. Muhallebi kaynamaya başlayıp koyu bir kıvam alınca, altını kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. 4. Ocaktan almadan hemen önce vanilin ve tereyağını ekleyip karıştırın. Tereyağı eriyip muhallebi parlak bir görünüm alacaktır. 5. Hazır olan muhallebiyi kup veya kaselere paylaştırın. Üzerini bir kaşıkla düzeltin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. 6. Soğuyan muhallebilerin üzerini tarçın, hindistan cevizi veya çikolata parçacıkları ile süsleyebilirsiniz. Dilerseniz buzdolabında 1-2 saat bekletip soğuk servis yapın. İpuçları:
Bu tarifle, kolayca kupda muhallebi hazırlayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Afiyet olsun! |
.webp)
.webp)




.webp)
.webp)
.webp)

.webp)
.webp)
.webp)
