Limon soslu muhallebiyi tart kalıbında nasıl yapabilirim?

Burçak bisküvili kırılgan taban, limonlu muhallebi ve ferah limon sosuyla hazırlanan bu tart, yaz günleri için ideal bir serinletici tatlı alternatifi sunuyor. Tereyağlı bisküvi tabanın üzerine yayılan kremamsı muhallebi, limon kabuğu rendesiyle hafifçe aromalandırılıyor. Taze sıkılmış limon suyuyla hazırlanan sos ise tatlıya canlı bir asidite katarken, buzdolabında dinlendirilerek mükemmel bir doku elde ediliyor.

22 Kasım 2025

Limon Soslu Tart Muhallebi Tarifi


Malzemeler (18 cm'lik tart kalıbı için):


  • Tart tabanı için: 150 gr burçak bisküvi, 70 gr eritilmiş tereyağı
  • Muhallebi için: 500 ml süt, 100 gr toz şeker, 40 gr un, 20 gr nişasta, 1 adet yumurta sarısı, 1 paket vanilin, 1 limonun kabuğu rendesi
  • Limon sosu için: 1 limonun suyu, 1 limonun kabuğu rendesi, 100 ml su, 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı nişasta
  • Üzeri için: taze nane yaprakları veya limon dilimleri

Tart Tabanı Hazırlığı:


  • Bisküvileri rondodan geçirerek un haline getirin
  • Eritilmiş tereyağını bisküvi kırıntılarına ekleyip karıştırın
  • Tart kalıbının tabanına ve kenarlarına bu karışımı yayarak bastırın
  • Buzdolabında 30 dakika dinlendirin

Muhallebi Yapımı:

  • Bir tencereye süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını ekleyip çırpın
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin
  • Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin
  • Ocaktan aldıktan sonra vanilin ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın
  • Soğuyana kadar ara ara karıştırın

Limon Sosu Hazırlığı:

  • Küçük bir tencereye limon suyu, limon kabuğu rendesi, su ve şekeri ekleyin
  • Nişastayı bir kaşık suyla açıp tencereye ekleyin
  • Orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakın

Birleştirme ve Servis:

  • Buzdolabındaki tart tabanını çıkarın
  • Soğuyan muhallebiyi tart tabanına döküp düzeltin
  • Üzerine soğuyan limon sosunu yayın
  • Buzdolabında en az 4 saat (tercihen bir gece) bekletin
  • Servis yapmadan önce taze nane veya limon dilimleri ile süsleyin

Püf Noktaları:

  • Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin
  • Tart tabanını iyice bastırarak dağılmasını engelleyin
  • Limon sosunu çok koyu yapmamaya dikkat edin
  • Buzdolabında yeterince bekletmezseniz muhallebi iyice katılaşmaz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;