Limonlu irmik muhallebisi nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Ferahlatıcı bir tatlı arayanlar için pratik ve lezzetli bir öneri: limonun enfes aromasıyla zenginleşen irmik muhallebisi, hem yaz sıcaklarında serinletici hem de günlük tatlı ihtiyacını karşılayacak hafif bir alternatif sunuyor.

21 Kasım 2025

Limonlu İrmik Muhallebisi Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı süt
  • 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:


  • Geniş bir tencereye irmik ve tereyağını alarak orta ateşte, irmik hafifçe kokusu çıkana kadar 3-4 dakika kavurun.
  • Üzerine sütü yavaş yavaş ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin.
  • Şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin. Muhallebi kıvam alana kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin.
  • Kıvam alınca rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve vanilini ekleyip 1-2 dakika daha karıştırarak pişirin.
  • Muhallebiyi kaselere paylaştırın ve oda sıcaklığına gelince buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
  • Soğuyup kıvam alan muhallebiyi servis yapmadan önce isteğe bağlı olarak tarçın veya hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Not: İrmik muhallebisinin kıvamının tam oturması için buzdolabında iyice soğuması önemlidir. Dilerseniz şeker miktarını azaltabilir veya limon oranını artırabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;