Limonlu soslu muhallebiyi nasıl yapabilirim?
Ferahlatıcı bir tatlı arayanlar için limonun enfes dokunuşuyla hazırlanan muhallebi tarifi, hem hafif hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Kremalı kıvamı ve ekşi-tatlı sosuyla yaz günlerine neşe katacak bu tatlı, basit malzemelerle kolayca hazırlanabiliyor.
Limonlu Soslu Muhallebi Tarifi
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 2 adet limonun kabuğu rendesi ve suyu
Sos İçin:
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet limonun suyu
Yapılışı:
- Bir tencereye süt, şeker ve unu ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın
- Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
- Kaynamaya başlayınca 5-6 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin
- Altını kapattıktan sonra vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın
- Muhallebiyi kaselere paylaştırıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın
Sos Hazırlığı:
- Küçük bir tencereye su, şeker ve nişastayı ekleyip karıştırın
- Koyulaşana kadar pişirin, sonra limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın
- Sosu muhallebilerin üzerine gezdirin
Servis Önerisi:
- Muhallebileri buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın
- Üzerine rendelenmiş limon kabuğu veya nane yaprağı ile süsleyebilirsiniz
- Dilerseniz krem şantiyi köpürtüp muhallebilerin üzerine ekleyebilirsiniz
Püf Noktaları:
- Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin
- Limon suyunu sosun en sonuna ekleyin, böylece ekşiliği korunur
- Muhallebi tam soğumadan buzdolabına koymayın
|