Muhallebili kedi dili tatlısı nasıl yapılır?

Kedi dili bisküvileri ve kremalı muhallebinin buluştuğu bu nefis tatlı, hem gösterişli sunumu hem de pratik hazırlanışıyla öne çıkıyor. Krem şantinin hafif dokusu ve kedi dillerinin gevreklikleri, buzdolabında dinlendikten sonra mükemmel bir uyum yakalıyor.

21 Kasım 2025

Muhallebili Kedi Dili Tatlısı Tarifi


Malzemeler:


  • 1 paket kedi dili bisküvi (yaklaşık 24 adet)
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
  • Çikolata sosu veya rendelenmiş çikolata (üzeri için)

Yapılışı:


  • İlk olarak, muhallebiyi hazırlamak için bir tencereye süt, un, nişasta ve toz şekeri ekleyin. İyice karıştırarak topaklanma olmamasını sağlayın.
  • Tencereyi orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayıp kıvam alınca, vanilini ekleyip 1-2 dakika daha karıştırarak pişirin.
  • Muhallebiyi ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Ara ara karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyin.
  • Bu sırada, krem şantiyi bir kaseye alıp, soğuk sütle çırparak katı bir kıvam alana kadar hazırlayın.
  • Soğuyan muhallebiye krem şantiyi ekleyip, bir spatula yardımıyla yavaşça karıştırarak homojen bir karışım elde edin.
  • Kedi dili bisküvilerini, dikdörtgen bir borcama veya servis tabağına yan yana dizin.
  • Üzerine hazırladığınız muhallebi-krem şanti karışımını döküp, bir spatula ile düzeltin.
  • En üste tekrar bir kat kedi dili bisküvisi dizin ve hafifçe bastırarak yerleştirin.
  • Tatlıyı buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
  • Servis yapmadan önce, üzerini çikolata sosu veya rendelenmiş çikolata ile süsleyin.
  • Soğuk olarak servis yapın ve afiyetle tüketin.

Püf Noktaları:

  • Muhallebiyi soğuturken sık sık karıştırın, böylece pürüzsüz bir kıvam elde edersiniz.
  • Krem şantiyi aşırı çırpmamaya dikkat edin, yoksa kesilebilir.
  • Kedi dili bisküvilerini dizmeden önce, hafifçe sütle ıslatırsanız daha yumuşak bir tatlı elde edebilirsiniz, ancak bu isteğe bağlıdır.
  • Tatlıyı dinlendirme süresini kısaltmak isterseniz, buzlukta 30-40 dakika bekletebilirsiniz, ancak buzdolabında dinlendirmek daha iyi sonuç verir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;