Muhallebili vişne kupu nasıl yapılır, tarifine ne dersin?

Kremasının pürüzsüz dokusuyla vişnenin tatlı ekşi lezzetini buluşturan bu nefis tatlı, yaz sofralarınıza ferahlık getirecek. Katman katman hazırlanan kup, hem göze hem damağa hitap eden bir şölene dönüşüyor. Pratik malzemelerle evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, misafirlerinizi etkilemek için harika bir seçenek.

22 Kasım 2025

Muhallebili Vişne Kupu Tarifi


Malzemeler (4-6 kişilik):


  • Muhallebisi için
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Vişne sosu için
  • 500 gr vişne (taze veya dondurulmuş)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • Diğer
  • Hazır kedi dili bisküvi veya pandispanya
  • Toz antep fıstığı (süslemek için)

Yapılışı:


  • Muhallebi hazırlanışı
  • Bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpın
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin
  • Göz göz olup kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin
  • Altını kapatıp vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın
  • Muhallebiyi ara ara karıştırarak soğumaya bırakın
  • Vişne sosu hazırlanışı
  • Vişneleri ayıklayıp yıkayın (dondurulmuş kullanıyorsanız çözülmelerini bekleyin)
  • Bir tencereye vişneleri, şekeri ve suyu ekleyip 10-15 dakika kaynatın
  • Mısır nişastasını 2 yemek kaşığı suyla açıp vişnelere ekleyin
  • Kıvam alana kadar 2-3 dakika daha pişirin
  • Limon suyunu ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın
  • Kupların hazırlanışı
  • Kupların veya bardakların tabanına kedi dili bisküvileri yerleştirin
  • Üzerine soğumuş muhallebiden bir kat ekleyin
  • Vişne sosundan bir kat ekleyin
  • Bu katmanları tekrarlayarak kupları doldurun
  • En üste vişne sosu ve toz antep fıstığı serperek süsleyin
  • Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın

Püf Noktaları:

  • Muhallebiyi yaparken sürekli karıştırmak topaklanmayı önler
  • Vişnelerin çekirdeklerini çıkarmak sosun kıvamını daha iyi yapar
  • Kupları servisten önce buzdolabında iyice soğutmak kıvamı için önemli
  • İsteğe bağlı olarak vişne yerine çilek veya karadut da kullanabilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Üzerine çikolata sosu veya dondurma ile servis edebilirsiniz
  • Naneyle süsleyerek daha ferah bir görünüm katabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;