Şeftali soslu muhallebiyi nasıl yapabilirim?

Yaz sıcaklarında ferahlık veren bir tatlı arayanlar için şeftalinin doğal tatlılığıyla hazırlanan nefis bir muhallebi tarifi. Sütlü muhallebinin pürüzsüz dokusu, taze şeftalilerden yapılan sosla buluşarak hem göze hem damağa hitap eden hafif bir lezzet sunuyor.

22 Kasım 2025

Şeftali Soslu Muhallebi Tarifi


Bu nefis ve ferahlatıcı şeftali soslu muhallebi, yaz aylarında içinizi serinletecek harika bir tatlı alternatifi. Hem hafif hem de lezzetli olan bu tatlıyı evde kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte adım adım tarif:

Malzemeler (4-6 kişilik):


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Şeftali Sosu İçin:


  • 4-5 olgun şeftali
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

Muhallebi Yapımı:

  • Derin bir tencereye süt, toz şeker, nişasta ve unu ekleyin. İyice çırpın topaklanma olmaması için.
  • Tencereyi ocağa alın ve kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvam alıp göz göz olana kadar (yaklaşık 10-15 dakika) pişirmeye devam edin.
  • Muhallebi kıvam aldıktan sonra ocaktan alın, vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Muhallebiyi kaselere veya bir tepsiye paylaştırın. Üzerini streç filmle kapatıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın, ardından buzdolabında en az 2-3 saat bekletin.

Şeftali Sosu Yapımı:

  • Şeftalileri yıkayıp kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küp küp doğrayın.
  • Bir tencereye doğranmış şeftalileri, şekeri, suyu ve limon suyunu ekleyin.
  • Orta ateşte şeftaliler yumuşayıncaya ve sos kıvam alıncaya kadar (yaklaşık 10-12 dakika) pişirin. İsterseniz tarçın da ekleyebilirsiniz.
  • Sosu ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra blendırdan geçirip pürüzsüz bir kıvam elde edebilir veya parçalı halde de bırakabilirsiniz.

Servis Önerisi:

  • Soğuyan muhallebilerin üzerine hazırladığınız şeftali sosunu gezdirin.
  • İsteğe bağlı olarak taze nane yaprakları veya dondurma ile süsleyerek servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırmak topaklanmayı önler.
  • Şeftali sosunu daha akıcı yapmak isterseniz biraz daha su ekleyebilirsiniz.
  • Muhallebiyi buzdolabında iyice soğutmak daha lezzetli olmasını sağlar.

Afiyet olsun! Bu pratik ve lezzetli şeftali soslu muhallebi tarifiyle sevdiklerinize harika bir sürpriz yapabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;