Süt ve unla muhallebiyi nasıl yapabilirim?

Sütlü tatlı sevenler için pratik ve lezzetli bir muhallebi tarifi. Sadece birkaç temel malzeme ile kısa sürede hazırlanabilen bu tatlı, hem hafif hem de besleyici bir alternatif sunuyor.

22 Kasım 2025

Süt ve Unla Muhallebi Tarifi


Malzemeler:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)

Hazırlık Süresi: 5 dakika


Pişirme Süresi: 15-20 dakika

Yapılışı:

  • Un ve şekeri bir tencerede karıştırın, topaklanmayı önlemek için iyice ezerek karıştırın.
  • Yavaş yavaş sütü ekleyerek sürekli karıştırın, böylece un tamamen çözülsün.
  • Tencereyi orta ateşe alın ve karıştırmaya devam ederek muhallebi koyulaşana kadar pişirin. Bu yaklaşık 10-15 dakika sürebilir.
  • Kıvam alınca vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  • İsteğe bağlı olarak tereyağını ekleyip eriyinceye kadar karıştırabilirsiniz.
  • Muhallebiyi kaselere paylaştırın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirip servis yapın.

İpuçları:

  • Daha pürüzsüz bir kıvam için muhallebiyi süzgeçten geçirebilirsiniz.
  • Üzerini tarçın, hindistan cevizi veya çikolata parçacıkları ile süsleyebilirsiniz.
  • Şeker miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Not: Bu tarifle yaklaşık 4-6 porsiyon muhallebi elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;