Vişne jöleli muhallebili keki nasıl yapabilirim?

Yumuşacık bir kek tabanı, kremalı muhallebi katmanı ve ferah vişne jölesiyle hazırlanan bu görkemli tatlı, hem göze hem damağa hitap ediyor. Özel günlerin vazgeçilmezi olacak bu lezzet, her katmanında farklı bir doku ve tat sunuyor.

22 Kasım 2025

Vişne Jöleli Muhallebili Kek Tarifi


Bu nefis ve gösterişli tatlı, yumuşacık kek, kremalı muhallebi ve ekşimtırak vişne jölesiyle damaklarda unutulmaz bir lezzet şöleni sunuyor. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz veya özel günlerinizi tatlandırabileceğiniz bu tarifi adım adım anlatıyorum.

Malzemeler (8-10 kişilik):


  • Kek için
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Muhallebi için
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti (toz)
  • Vişne jölesi için
  • 400 gram vişne (taze veya dondurulmuş)
  • 1 su bardağı vişne suyu veya su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin

Yapılışı:


  • Keki hazırlayın
  • Fırını 180°C'ye ısıtın. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin, pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Yağlanmış kelepçeli kalıba dökün ve 25-30 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin. Soğumaya bırakın.
  • Muhallebiyi yapın
  • Bir tencereye süt, şeker, un, nişasta ve vanilini alın. Topaklanma olmaması için sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp tereyağını ekleyin, karıştırın. Ilımaya bırakın.
  • Ilık muhallebiye toz krem şantiyi ekleyip mikserle 3-4 dakika çırparak kabartın.
  • Vişne jölesini hazırlayın
  • Vişneleri bir tencereye alın, şeker ve vişne suyuyla birlikte kaynamaya bırakın.
  • Nişastayı biraz suyla açıp vişnelere ekleyin, kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Vanilini ekleyip ocaktan alın, soğumaya bırakın.
  • Keki birleştirin
  • Soğuyan keki kalıptan çıkarın, üst kısmını düzleştirin.
  • Muhallebiyi kekin üzerine yayın, buzdolabında 1 saat kadar soğutun.
  • Soğuyan vişne jölesini muhallebinin üzerine dökün, yayın. Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.

Servis önerisi:

Vişne jöleli muhallebili keki dilimleyerek servis yapın. Üzerini taze nane yaprakları veya hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Soğuk servis edilmesi lezzetini artıracaktır. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;