Ayva tatlısı muhallebili tarifinde neler var?
Geleneksel tatlılarımızın en sevilenlerinden ayva tatlısı, bu kez kremasız muhallebi ile buluşuyor. Hem göze hem damağa hitap eden bu nefis tarif, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday. Ayvaların mis kokusuyla muhallebinin yumuşak dokusunun birleşimi, her ısırıkta ayrı bir lezzet şöleni sunuyor.
Ayva Tatlısı Muhallebili Tarifi İçin MalzemelerAyva Tatlısı İçin:
Muhallebisi İçin:
Üzeri İçin:
Hazırlanışı:Ayvaları soyup ortadan ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın. Limon suyu ile ovun. Bir tencereye su, şeker, tarçın ve karanfili ekleyip kaynatın. Ayvaları şerbetin içine yerleştirip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Muhallebi için, süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye alıp topak kalmayana kadar çırpın. Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan almadan önce vanilin ve tereyağını ekleyip karıştırın. Pişen ayvaları bir servis tabağına alın, üzerine muhallebiyi dökün. Soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirin. Servis yapmadan önce üzerini antep fıstığı veya cevizle süsleyin. Afiyet olsun! |
.webp)
.webp)




.webp)
.webp)
.webp)

.webp)
.webp)
.webp)
