Bardak tatlısı muhallebisi nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Kremalı dokusu ve hafif tadıyla bardak tatlısı, pratik bir şekilde hazırlanabilen nefis bir muhallebi tarifi sunuyor. Malzemelerin dengeli karışımı ve pişirme sürecindeki püf noktalar, her seferinde pürüzsüz bir kıvam yakalamanıza yardımcı olacak.

21 Kasım 2025

Bardak Tatlısı Muhallebisi Tarifi


Malzemeler:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti (toz halinde)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Üzeri için: Hindistan cevizi, çikolata parçacıkları veya dövülmüş fındık (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Derin bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyin. Hepsi oda sıcaklığında olmalıdır.
  • Malzemeleri bir çırpma teli ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Topaklanma olmamasına dikkat edin.
  • Tencereyi orta ateşe alın ve sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirin. Kaynamaya başlayıp koyulaşınca 5-6 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Muhallebi kıvam aldıktan sonra ocaktan alın, vanilin ve tereyağını ekleyip karıştırarak eritin.
  • Ayrı bir kapta krem şantiyi, paket üzerindeki talimata göre (genellikle soğuk sütle çırpılarak) hazırlayın.
  • Muhallebi biraz ılındıktan sonra, hazırladığınız krem şantiyi ekleyin ve bir spatula ile yavaşça karıştırarak homojen bir karışım elde edin.
  • Hazır olan muhallebi karışımını bardaklara paylaştırın. Üzerini düzeltin.
  • Bardakları oda sıcaklığında soğumaya bırakın, ardından buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
  • Servis etmeden önce üzerini Hindistan cevizi, çikolata parçacıkları veya dövülmüş fındık ile süsleyebilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırmak, topaklanmayı önler ve pürüzsüz bir kıvam sağlar.
  • Krem şantiyi muhallebiye eklerken, muhallebi çok sıcak olmamalı; aksi halde krem şanti eriyebilir.
  • Buzdolabında dinlendirmek, tatlıların kıvamının oturmasını ve daha lezzetli olmasını sağlar.
  • İsteğe bağlı olarak, muhallebiye kakao veya meyve püresi ekleyerek farklı lezzetler deneyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;