Bardakta vişneli muhallebiyi nasıl yapabilirim?

Vişnenin tatlı-ekşi lezzetiyle muhallebinin kremalı dokusunu birleştiren bu nefis tatlı, hem göze hem damağa hitap ediyor. Pratik bardak sunumuyla hem günlük tüketim hem de özel davetler için ideal bir seçenek sunan tarif, soğuk servisiyle yaz aylarının vazgeçilmezi olmaya aday.

21 Kasım 2025

Bardakta Vişneli Muhallebi Tarifi


Malzemeler:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı vişne (taze veya dondurulmuş)
  • 3 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket vanilya şekeri (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Vişne Sosu İçin:


  • 1 su bardağı vişne
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta (sosu kıvam alması için)

Yapılışı:

1. Muhallebi Hazırlığı:

  • Derin bir tencereye süt, toz şeker, nişasta ve unu ekleyin. İyice çırpın, topaklanma olmamasına dikkat edin.
  • Tencereyi orta ateşe alın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvam alana kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Muhallebi kıvam aldığında vanilin ve tereyağını ekleyip karıştırın. Ardından ocaktan alın ve ılınmaya bırakın.

2. Vişne Sosu Hazırlığı:

  • Küçük bir tencereye vişne, şeker ve suyu ekleyin. Orta ateşte vişneler yumuşayıncaya kadar 5-7 dakika pişirin.
  • Nişastayı birkaç yemek kaşığı soğuk su ile eritin ve vişneli karışıma ekleyin. Kıvam alana kadar karıştırarak pişirin, sonra ocaktan alın.

3. Bardaklara Yerleştirme:

  • Hazırladığınız muhallebiyi servis bardaklarına paylaştırın. Önce muhallebiyi bardakların yarısına kadar doldurun, üzerine bir kat vişne sosu ekleyin.
  • Kalan muhallebiyi bardakların üzerine ekleyin ve en üste vişne sosu ile süsleyin.

4. Soğutma ve Servis:

  • Bardakları buzdolabında en az 2-3 saat soğutun. Muhallebi iyice soğuyup kıvamını aldığında servis yapabilirsiniz.

İpuçları:

  • Muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirmek, topaklanmayı önler ve pürüzsüz bir kıvam sağlar.
  • Vişneleri pişirmeden önce çekirdeklerini çıkarırsanız daha rahat bir tüketim sağlarsınız.
  • Servis esnasında üzerine rendelenmiş çikolata veya fındık serperek farklı bir lezzet katabilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;