Bisküvili irmikli muhallebiyi nasıl yapabilirim?

Lezzetli ve pratik bir tatlı arayanlar için hem göze hem damağa hitap eden bisküvili irmikli muhallebi, sütlü tatlı sevenlerin vazgeçilmezi olacak. Topaksız kıvamı ve bisküvilerle uyumuyla çay saatlerinizi şenlendirecek bu nefis tatlı, basit malzemelerle kısa sürede hazırlanıyor.

21 Kasım 2025

Bisküvili İrmikli Muhallebi Tarifi


Malzemeler:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket bisküvi (tercihen petibör veya kakaolu)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • İsteğe bağlı: ceviz, fındık veya tarçın

Yapılışı:


  • Bir tencereye sütü alın ve orta ateşte ısıtmaya başlayın.
  • Süt ılıklaşınca irmiği ekleyin ve sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin.
  • İrmik ve süt kaynayıp kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin (yaklaşık 10-15 dakika).
  • Kıvam alınca şekeri ve vanilini ekleyip birkaç dakika daha karıştırın.
  • Son olarak tereyağını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın.
  • Muhallebiyi servis kaselerine veya bir borcama dökün.
  • Bisküvileri ufalayarak muhallebinin üzerine serpiştirin.
  • İsteğe bağlı olarak ceviz, fındık veya tarçın ile süsleyin.
  • Buzdolabında soğutup servis yapın.

İpuçları:

  • İrmiğin topaklanmaması için sürekli karıştırmak önemlidir.
  • Bisküvileri muhallebi sıcakken ekleyerek yumuşamasını sağlayabilirsiniz.
  • Soğuk servis yapmak için en az 2 saat buzdolabında bekletin.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;