Bisküvili kabak tatlısı muhallebili nasıl yapılır?

Bal kabağının doğal tatlılığı, kremalı muhallebi ve çıtır bisküvilerle buluşuyor. Geleneksel bir tatlıyı modern bir sunumla birleştiren bu tarif, hem göze hem damağa hitap eden ferahlatıcı bir alternatif sunuyor.

21 Kasım 2025

Bisküvili Kabak Tatlısı Muhallebili Tarifi


Malzemeler (6-8 Kişilik):


  • 1 kg kabak (bal kabağı tercih edilir)
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)

Muhallebisi İçin:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket krem şanti (toz)

Yapılışı:

Kabak Tatlısı Hazırlığı:

  • Kabakları soyup ince dilimler halinde doğrayın.
  • Geniş bir tencereye kabakları ve toz şekeri katıp, ocağın altını kısık ateşte açın.
  • Kabaklar suyunu salıp çekene kadar ara sıra karıştırarak pişirin (yaklaşık 30-40 dakika).
  • Kıvam alınca vanilyayı ekleyip 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Muhallebi Yapımı:

  • Bir tencereye süt, toz şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpın.
  • Ocağın altını orta ateşte açıp sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha karıştırıp ocaktan alın, vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Ilıdıktan sonra hazırladığınız krem şantiyi ekleyip mikserle çırparak karıştırın.

Birleştirme ve Servis:

  • Orta boy bir borcama veya servis kabına petibör bisküvilerin yarısını dizin.
  • Üzerine soğumuş kabak tatlısını yayın.
  • Kalan bisküvileri kabakların üzerine yerleştirin.
  • Hazırladığınız muhallebiyi bisküvilerin üzerine döküp yayın.
  • Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
  • Servis yapmadan önce üzerine tarçın serperek süsleyin.

İpuçları:

  • Kabakları fazla pişirirseniz dağılabilir, kıvamını kontrol ederek pişirin.
  • Muhallebiyi soğuturken üzerine streç film değdirebilirsiniz, böylece kaymak tutmaz.
  • Bisküvileri sütle hafifçe ıslatabilirsiniz, daha yumuşak bir doku elde edersiniz.

Afiyet olsun! Bu tarifle hem geleneksel kabak tatlısını hem de muhallebi lezzetini bir arada sunabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;