Bisküvili muhallebili tatlı nasıl yapılır, tarif nedir?

Pratik ve lezzetli bir tatlı arayanlar için ideal bir tarif: bisküvili muhallebi. Sadece birkaç malzemeyle hazırlanan bu nefis tatlı, hem göze hem damağa hitap eden bir alternatif sunuyor. Özellikle misafirler için hızlıca hazırlanabilen bu tatlı, buzdolabında dinlendirildikten sonra servise hazır hale geliyor.

21 Kasım 2025

Bisküvili Muhallebili Tatlı Tarifi


Malzemeler:


  • 1 paket petibör bisküvi (yaklaşık 200 gram)
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket kakaolu bisküvi (üzeri için, isteğe bağlı)
  • Çilek, muz gibi meyveler (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • İlk olarak, muhallebiyi hazırlamak için bir tencereye süt, toz şeker ve unu ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayıp kıvam alınca tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın, ardından ocaktan alın.
  • Bisküvileri, bir kaseye veya servis yapacağınız kabın tabanına dizin. İsterseniz bisküvileri sütle hafifçe ıslatabilirsiniz.
  • Muhallebiyi bisküvilerin üzerine dökün ve düzeltin.
  • Üzerine kakaolu bisküvi kırıntıları veya dilimlenmiş meyveler ekleyebilirsiniz.
  • Tatlıyı buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin, soğuduktan sonra servis yapın.

İpuçları:

  • Muhallebiyi pişirirken topaklanmaması için sürekli karıştırın.
  • Bisküvileri çok ıslatmak tatlıyı yumuşak yapabilir, dikkatli olun.
  • Dinlendirme süresi ne kadar uzun olursa, tatlı o kadar lezzetli olur.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;