Borcamda muhallebili revani nasıl yapılır?

Geleneksel revani tatlısının muhallebi katmanıyla zenginleştirilmiş bu nefis versiyonu, borcamda kolayca hazırlanabilecek pratik bir tarif sunuyor. Şerbetli kekin yumuşak dokusuyla kremsi muhallebinin buluştuğu bu tatlı, Hindistan cevizi veya antep fıstığı ile taçlandırılarak görsel bir şölene dönüşüyor.

20 Kasım 2025

Borcamda Muhallebili Revani Tarifi


Malzemeler (Keki İçin):


  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Malzemeler (Şerbeti İçin):


  • 3 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Malzemeler (Muhallebisi İçin):

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri İçin:

  • Hindistan cevizi veya file antep fıstığı

Yapılışı:

Revani Keki Hazırlanışı:

  • Fırını 180 dereceye ayarlayın ve borcamınızı hafifçe yağlayın
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar yaklaşık 5 dakika çırpın
  • Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin
  • Un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin
  • Tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın
  • Hazırladığınız borcama kek hamurunu dökün ve üzerini düzeltin
  • 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin (kürdan testi yaparak kontrol edin)

Şerbet Hazırlanışı:

  • Şeker ve suyu tencereye alın, kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin
  • 10 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın

Muhallebi Hazırlanışı:

  • Süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye alın ve pürüzsüz olana kadar çırpın
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin
  • Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin
  • Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın

Birleştirme:

  • Fırından çıkan sıcak revani kekinin üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökün
  • Şerbeti iyice çekene kadar bekleyin (yaklaşık 20-30 dakika)
  • Soğuyan kekin üzerine muhallebiyi yayın ve düzeltin
  • Üzerini hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süsleyin
  • Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın

Püf Noktaları:

  • Şerbet soğuk, kek sıcak olmalı ki şerbeti iyice çeksin
  • Muhallebiyi kek soğuduktan sonra üzerine yayın
  • Dinlendirme süresi ne kadar uzun olursa o kadar lezzetli olur
  • Dilimleri keserken bıçağı ıslatmak daha temiz kesim sağlar

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;