Cepte muhallebi nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Pratik ve lezzetli bir tatlı arayanlar için ideal bir seçenek: cepte muhallebi. Sadece birkaç temel malzemeyle hazırlanan bu nefis tatlı, hem göz dolduran sunumu hem de kolay yapımıyla öne çıkıyor. Krem şantili dokusu ve Hindistan cevizi veya antep fıstığı ile tamamlanan aroması, her damak zevkine hitap ediyor.

21 Kasım 2025

Cepte Muhallebi Tarifi


Malzemeler:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krem şanti (veya 2 yemek kaşığı nişasta)
  • Hindistan cevizi veya antep fıstığı (üzeri için)

Yapılışı:


  • Orta boy bir tencereye süt, toz şeker ve unu ekleyin. Çırpma teli ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. (Yaklaşık 10-15 dakika)
  • Kıvam alan muhallebiye tereyağı ve vanilyayı ekleyip birkaç dakika daha karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan aldığınız muhallebiyi ılımaya bırakın. Ilıdıktan sonra krem şantiyi ekleyip mikserle 3-4 dakika çırpın.
  • Hazırladığınız muhallebiyi ceplere (küçük kaselere veya fincanlara) paylaştırın.
  • Üzerlerini hindistan cevizi veya dövülmüş antep fıstığı ile süsleyin.
  • Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Not: Krem şanti yerine nişasta kullanırsanız daha kıvamlı bir muhallebi elde edersiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;