Çikolatalı Saray Muhallebisi Tarifi
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket bitter çikolata (80 gram)
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
Yapılışı:
- Derin bir tencereye süt, toz şeker, kakao, un ve nişastayı alın. Tüm malzemeleri bir çırpma teli yardımıyla pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.
- Tencereyi ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebi kaynamaya başlayınca 5-6 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Muhallebi kıvam aldıktan sonra ocaktan alın ve içine vanilya, tereyağı ve bitter çikolatayı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın.
- Hazırladığınız muhallebiyi ılımaya bırakın. Bu sırada krem şantiyi, bir su bardağı soğuk sütle çırparak katı bir kıvam alana kadar hazırlayın.
- Ilık muhallebiye krem şantiyi ekleyip spatula yardımıyla yavaşça karıştırarak homojen bir karışım elde edin.
- Hazırladığınız çikolatalı muhallebiyi servis kaselerine paylaştırın. Üzerini düzeltip buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
- Servis yapmadan önce üzerini rendelenmiş çikolata, fındık parçaları veya meyvelerle süsleyebilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırmak topaklanmayı önler ve pürüzsüz bir kıvam sağlar.
- Krem şantiyi muhallebi tamamen soğumadan eklemeyin, aksi halde şanti eriyebilir.
- Bitter çikolata yerine sütlü çikolata da kullanabilirsiniz, ancak şeker miktarını ayarlamayı unutmayın.
- Muhallebiyi buzdolabında dinlendirerek daha lezzetli ve kıvamlı olmasını sağlayabilirsiniz.
|