Damla sakızlı muhallebili kadayıf nasıl yapılır?

Geleneksel tatlıların en sevilenlerinden biri olan kadayıf, bu tarifte damla sakızının aroması ve kremamsı muhallebisiyle farklı bir lezzete dönüşüyor. Altın rengi kavrulmuş kadayıf tabanı, mis kokulu muhallebiyle buluşarak hem göze hem damağa hitap eden bir tatlı ortaya çıkıyor.

21 Kasım 2025

Damla Sakızlı Muhallebili Kadayıf Tarifi


Malzemeler (6-8 Kişilik):


  • 1 paket tel kadayıf (yaklaşık 400 gram)
  • 200 gram tereyağı (eritilmiş)
  • 1 su bardağı toz şeker (kadayıf için)
  • 1 çay bardağı su (kadayıf için)

Muhallebisi İçin:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı damla sakızı (toz haline getirilmiş)

Üzeri İçin:

  • Dövülmüş antep fıstığı veya file badem

Yapılışı:

1. Kadayıfın Hazırlanması:

  • Tel kadayıfı elinizle veya bıçakla küçük parçalara ayırın.
  • Eritilmiş tereyağını geniş bir tavada kızdırın.
  • Kadayıfı tavaya ekleyip sürekli karıştırarak altın rengi alana kadar kavurun.
  • 1 su bardağı şeker ve 1 çay bardağı suyu ekleyip karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
  • Kadayıfı, pişirme kabının tabanına ve kenarlarına bastırarak yayın. Soğumaya bırakın.

2. Muhallebinin Hazırlanması:

  • Bir tencereye süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpın.
  • Tencereyi ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Muhallebi kaynamaya başlayınca 1-2 dakika daha karıştırıp ocaktan alın.
  • Toz haline getirilmiş damla sakızını ve vanilyayı ekleyip karıştırın.

3. Birleştirme ve Soğutma:

  • Soğuyan kadayıfın üzerine hazırladığınız muhallebiyi döküp düzeltin.
  • Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabında en az 3-4 saat bekletin.

4. Servis:

  • Soğuyan kadayıfı dilimleyip servis tabağına alın.
  • Üzerini dövülmüş antep fıstığı veya file bademle süsleyerek servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Kadayıfı çok yakmamaya dikkat edin, aksi halde acı bir tat oluşabilir.
  • Damla sakızını havanda döverek toz haline getirebilirsiniz.
  • Muhallebiyi sürekli karıştırarak topaklanmamasını sağlayın.
  • Kadayıfı sıcakken muhallebiyi dökmeyin, eriyebilir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;