Elmalı muhallebili rulo pasta nasıl yapılır, tarif nedir?

Hem pandispanyanın hafifliği hem de elmalı iç harcın ve muhallebinin lezzetini bir arada sunan bu rulo pasta, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday. Adım adım tarif ve püf noktalarıyla, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir tatlı alternatifi sunuyor.

21 Kasım 2025

Elmalı Muhallebili Rulo Pasta Tarifi


Malzemeler (6-8 Kişilik):


  • Pandispanya için
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Elmalı iç harcı için
  • 4 adet orta boy elma
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz (isteğe bağlı)
  • Muhallebisi için
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Üzeri için
  • Pudra şekeri

Yapılışı:


Pandispanya Hazırlanışı:

  • Fırını 180 dereceye ısıtın. Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir fırın tepsisini hazırlayın
  • Yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpın
  • Un, vanilin ve kabartma tozunu eleyerek yumurtalı karışıma ekleyin
  • Hafifçe karıştırarak homojen bir kıvam elde edin
  • Hazırladığınız tepsiye dökün ve 15-20 dakika pişirin

Elmalı İç Harç Hazırlanışı:

  • Elmaları soyup rendeleyin
  • Tereyağını tavada eritin, elma rendesini ekleyin
  • Şeker ve tarçın ilave ederek elmalar yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin
  • İsteğe bağlı olarak ceviz ekleyip soğumaya bırakın

Muhallebi Hazırlanışı:

  • Süt, şeker ve unu bir tencereye alın
  • Topak kalmayana kadar çırparak pişirin
  • Kaynamaya başlayınca vanilin ve tereyağını ekleyip 2-3 dakika daha pişirin
  • Muhallebiyi soğumaya bırakın

Rulo Pasta Yapılışı:

  • Pandispanyayı fırından çıkar çıkmaz temiz bir bezin üzerine alın
  • Üzerine elmalı iç harcı yayın
  • Bezin yardımıyla sıkıca rulo yapın ve 15 dakika dinlendirin
  • Ruloyu açın, üzerine muhallebiyi yayın
  • Tekrar rulo yapıp buzdolabında 2-3 saat dinlendirin
  • Servis yapmadan önce üzerine pudra şekeri serpin

Püf Noktaları:

  • Pandispanyayı sıcakken rulo yapmak daha kolaydır
  • Muhallebi tamamen soğumadan pandispanyaya sürmeyin
  • Dinlendirme süresini tamamlamak rulonun şeklini korumasını sağlar
  • İsteğe göre üzerini krema veya çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;