Fincanda muhallebili kadayıf nasıl yapılır?

Pratik ve göz alıcı bir tatlı arayanlar için fincanda sunulan muhallebili kadayıf, hem hazırlık kolaylığı hem de enfes lezzetiyle öne çıkıyor. Misafirlerinize çabuk ikram edebileceğiniz bu tatlı, kıtır kadayıf katmanları ve kremalı muhallebisiyle damaklarda unutulmaz bir deneyim vaat ediyor.

21 Kasım 2025

Fincanda Muhallebili Kadayıf Tarifi


Fincanda muhallebili kadayıf, hem pratik hem de lezzetli bir tatlı seçeneğidir. Özellikle misafirlerinize hızlıca ikram edebileceğiniz, sunumuyla da iştah açan bu tatlıyı evde kolayca yapabilirsiniz. İşte adım adım tarifi:

Malzemeler (4 kişilik):


  • 200 gram tel kadayıf
  • 100 gram tereyağı (eritilmiş)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker (muhallebi için)
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (muhallebi için)
  • Dövülmüş ceviz veya fındık (üzeri için)
  • Tarçın (servis için)

Yapılışı:


  • İlk olarak, tel kadayıfı elinizle ufalayın. Eritilmiş tereyağını bir tavada ısıtın ve kadayıfı ekleyip, renk alana kadar kavurun. Kıvam alınca ocaktan alıp kenara koyun.
  • Bir tencereye 1 su bardağı su ve 1 su bardağı toz şekeri koyup kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatarak şerbeti hazırlayın. Şerbeti soğumaya bırakın.
  • Muhallebi için, bir tencereye sütü alın. Nişasta, un ve toz şekeri ekleyip iyice çırparak karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
  • Muhallebi koyulaşınca ocaktan alın, vanilya ve 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip karıştırın. Muhallebiyi soğumaya bırakın, ara sıra karıştırarak üzerinin kaymak bağlamasını önleyin.
  • Servis fincanlarının tabanına kavrulmuş kadayıfın bir kısmını yerleştirin. Üzerine hazırladığınız şerbetti gezdirin.
  • Şerbeti çeken kadayıfın üzerine muhallebiyi ekleyin. Muhallebiyi düzeltin ve üzerine kalan kadayıfı serpiştirin.
  • Son olarak, dövülmüş ceviz veya fındık ile süsleyin. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
  • Servis yapmadan önce üzerine tarçın serperek soğuk olarak ikram edin.

İpuçları:

  • Kadayıfı kavururken yanmaması için düşük ateşte sürekli karıştırın.
  • Muhallebi soğurken üzerini streç filmle kapatarak kaymak bağlamasını önleyebilirsiniz.
  • Şerbeti soğuk, muhallebiyi ılıkken fincanlara eklemek daha iyi sonuç verir.

Bu tarifle, fincanda muhallebili kadayıfı kolayca hazırlayarak sevdiklerinize lezzetli bir sürpriz yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;