Fındıklı muhallebi nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Kremasının pürüzsüz dokusu ve fındığın enfes lezzetiyle akşam yemeklerinizi taçlandıracak bir tatlı hazırlamak ister misiniz? İşte hem göze hem damağa hitap eden, pratik malzemelerle evde kolayca yapabileceğiniz nefis bir fındıklı muhallebi tarifi.

21 Kasım 2025

Fındıklı Muhallebi Tarifi


Malzemeler:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Üzeri için: Toz antep fıstığı veya dövülmüş fındık

Yapılışı:


  • Derin bir tencereye süt, toz şeker, buğday nişastası ve unu ekleyin. Hepsi pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Tencereyi orta ateşe alın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişirin. Kaynamaya başladığında 5-6 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Muhallebi kıvam aldıktan sonra ocaktan alın ve içine vanilya, ince çekilmiş fındık ile tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Muhallebiyi kaselere veya bir tepsiye dökün. Üzerini bir spatula ile düzeltin.
  • Muhallebiyi oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
  • Servis yapmadan önce üzerini toz antep fıstığı veya dövülmüş fındık ile süsleyin.

Püf Noktaları:

  • Muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirmek topaklanmayı önler ve pürüzsüz bir kıvam sağlar.
  • Fındıkları önceden hafifçe kavurarak aroma katabilirsiniz.
  • Muhallebiyi buzdolabında iyice soğutmak daha lezzetli olmasını sağlar.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;