İrmikli kayısılı muhallebiyi nasıl yapabilirim?

Lezzetli bir sütlü tatlı arayanlar için pratik ve nefis bir öneri: irmikle hazırlanan, kıvamıyla mest eden kayısılı muhallebi. Sadece birkaç temel malzeme ve adımda hazırlanan bu tatlı, hem göze hem damağa hitap ediyor.

21 Kasım 2025

İrmikli Kayısılı Muhallebi Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 10-12 adet kuru kayısı
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Üzeri için: tarçın veya dövülmüş ceviz

Yapılışı:


  • Kuru kayısıları yarım saat kadar ılık suda bekletin
  • Şişen kayısıları küçük küçük doğrayın
  • Bir tencereye sütü alın, orta ateşte kaynamaya bırakın
  • Süt kaynamaya başlayınca irmiği yavaş yavaş ekleyin, sürekli karıştırın
  • İrmikler pişmeye başlayınca şekeri ilave edin
  • Kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin
  • Doğranmış kayısıları ekleyip 5 dakika daha pişirin
  • Son olarak tereyağı ve vanilini ekleyip karıştırın
  • Muhallebiyi kaselere paylaştırın
  • Üzerlerine tarçın veya dövülmüş ceviz serperek servis yapın

Püf Noktaları:

  • İrmiği sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin
  • Kayısıları daha önceden şekerle de pişirebilirsiniz
  • Muhallebiyi buzdolabında soğutarak da servis edebilirsiniz
  • İsteğe bağlı olarak kayısı yerine farklı kuru meyveler kullanabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;