Kadayif kavurmalı muhallebiyi nasıl yapabilirim?

Kadayıfın çıtır dokusuyla muhallebinin yumuşak lezzetini buluşturan bu nefis tatlı, hem göze hem damağa hitap ediyor. Altın sarısı kavrulmuş kadayıf katmanları arasında kremalı muhallebi, ceviz veya fındığın aromasıyla zenginleşerek klasik bir tatlıyı özel bir lezzete dönüştürüyor.

21 Kasım 2025

Kadayıf Kavurmalı Muhallebi Tarifi


Malzemeler (6-8 kişilik):


  • Muhallebi için
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kadayıf kavurması için
  • 250 gram tel kadayıf
  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
  • 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)

Yapılışı:


1. Muhallebi Hazırlığı:

  • Orta boy bir tencereye süt, toz şeker ve unu ekleyin. Çırpma teli ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Tencereyi orta ateşe alın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin (yaklaşık 10-15 dakika).
  • Muhallebi kaynamaya başlayınca 1-2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin, ardından vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • Son olarak 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın.
  • Muhallebiyi ılınmaya bırakın, ara ara üzerini bir kaşıkla karıştırarak kaymak tutmasını önleyin.

2. Kadayıf Kavurması:

  • Tel kadayıfı elinizle veya bıçakla ufak parçalara ayırın.
  • Tavada tereyağını eritin, kadayıfı ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak altın rengi alana kadar kavurun (yaklaşık 5-7 dakika).
  • Kavrulan kadayıfın içine dövülmüş cevizi ve isteğe bağlı tarçını ekleyip 1-2 dakika daha karıştırarak pişirin, ardından ocaktan alın.

3. Servis:

  • Muhallebi ılıkken, servis kaselerine veya bir tepsiye önce kadayıf kavurmasının yarısını yayın.
  • Üzerine muhallebiyi dökün ve düzeltin.
  • Kalan kadayıf kavurmasını muhallebinin üzerine serpiştirin.
  • Tatlıyı buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis yapın.

İpuçları:

  • Muhallebiyi pişirirken dibinin tutmaması için sürekli karıştırmayı unutmayın.
  • Kadayıfı fazla kavurursanız acı bir tat oluşabilir, rengi değişmeye başladığında ocaktan alın.
  • İsteğe bağlı olarak kadayıf kavurmasına hindistan cevizi veya antep fıstığı ekleyebilirsiniz.
  • Dinlendirme süresi ne kadar uzun olursa, tatlı o kadar lezzetli olur.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;