Kadayif muhallebili tatlı nasıl hazırlanır?

Lezzetli bir tel kadayıf tabanı üzerine kremalı muhallebiyle hazırlanan bu nefis tatlı, özel günlerin vazgeçilmezi olacak. Kavrulan kadayıfın çıtırlığı, cevizlerin aroması ve muhallebinin yumuşak dokusu bir araya gelerek enfes bir lezzet şöleni sunuyor.

21 Kasım 2025

Kadayıf Muhallebili Tatlı Tarifi


Malzemeler (6-8 kişilik):


  • 1 paket tel kadayıf (yaklaşık 400 gr)
  • 200 gr tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık

Muhallebisi İçin:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti (toz)

Şerbeti İçin:

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Hazırlanışı:

1. Kadayıfın Hazırlanması:

  • Tel kadayıfı elinizle veya bıçakla küçük parçalara ayırın
  • Tereyağını bir tavada eritin
  • Kadayıfı tavaya ekleyip rengi hafif kızarana kadar kavurun
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakın

2. Şerbetin Hazırlanması:

  • Su ve şekeri bir tencereye alın
  • Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 10 dakika daha kaynatın
  • Ocaktan alıp soğumaya bırakın

3. Muhallebinin Hazırlanması:

  • Süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye alın
  • Topak kalmayana kadar çırpın
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin
  • Göz göz olunca ocaktan alıp vanilini ekleyin
  • Ilındıktan sonra hazırladığınız krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın

4. Tatlının Birleştirilmesi:

  • Kavrulmuş kadayıfın yarısını borcama veya servis kabına yayın
  • Üzerine dövülmüş ceviz serpin
  • Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine yayın
  • Hazırladığınız şerbeti kadayıfın üzerine gezdirerek dökün
  • Muhallebiyi en üste yayın
  • Buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirin

5. Servis:

  • Dinlenmiş tatlıyı dilimleyerek servis yapın
  • İsteğe bağlı olarak üzerine tarçın serpebilir veya antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz

Püf Noktaları:

  • Kadayıfı çok yakmamaya özen gösterin
  • Şerbet soğuk, kadayıf sıcakken birleştirilmelidir
  • Muhallebi tam soğumadan krem şanti eklenmemelidir
  • Tatlının iyice dinlenmesi için en az 4 saat buzdolabında bekletin

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;