Kadayifli muhallebi nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Çıtır kadayıf tabanıyla nefis bir muhallebinin buluştuğu bu tarif, hem göze hem damağa hitap eden bir şölen sunuyor. Altın rengi kadayıfın üzerine yayılan vanilyalı muhallebi ve krem şantinin oluşturduğu dengeli tat, ceviz veya antep fıstığı ile taçlandırılıyor.

21 Kasım 2025

Kadayıflı Muhallebi Tarifi


Malzemeler:


  • 250 gram tel kadayıf
  • 150 gram tereyağı (eritilmiş)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti (toz)
  • 1 çay bardağı su (krem şanti için)
  • Dövülmüş antep fıstığı veya ceviz (üzeri için)

Yapılışı:


1. Kadayıf Tabanı Hazırlama:

  • Tel kadayıfı elinizle ufak parçalara ayırın.
  • Eritilmiş tereyağını bir tavada ısıtın, kadayıfı ekleyip kavurun.
  • Kadayıf altın rengi alana kadar orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  • Pişen kadayıfı, ısıya dayanıklı bir fırın kabına veya borcama yayın ve bastırarak düzeltin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 10-15 dakika kızarana kadar pişirin, sonra çıkarıp soğumaya bırakın.

2. Muhallebi Hazırlama:

  • Bir tencerede süt, un, toz şeker ve yumurta sarısını çırpma teli ile pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  • Tencereyi orta ateşe alın, muhallebi koyulaşana ve kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın, 2-3 dakika daha pişirip vanilini ekleyin.
  • Muhallebiyi ocaktan alın, ara ara karıştırarak soğumaya bırakın.

3. Krem Şanti Eklenmesi:

  • Krem şantiyi, paket üzerindeki talimatlara göre soğuk su ile çırpın.
  • Soğuyan muhallebiye krem şantiyi ekleyip spatula ile yavaşça karıştırın.

4. Birleştirme ve Sunum:

  • Soğumuş kadayıfın üzerine muhallebi karışımını dökün, spatula ile düzeltin.
  • Üzerini dövülmüş antep fıstığı veya ceviz ile süsleyin.
  • Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

İpuçları:

  • Kadayıfı fazla yakmamaya dikkat edin, aksi halde acı bir tat oluşabilir.
  • Muhallebiyi soğuturken üzerini streç film ile kapatarak kabuk bağlamasını önleyebilirsiniz.
  • İsteğe bağlı olarak şerbet ekleyebilirsiniz, ancak bu tarif hafif tatlı olması için şerbet içermemektedir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;