Kadayifli muhallebili şerbetli tatlı nasıl yapılır?

Kadayıfın çıtır dokusu, muhallebinin yumuşaklığı ve şerbetin tatlı ferahlığını bir araya getiren bu nefis tatlı, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday. Her katmanı ayrı bir emekle hazırlanan bu lezzet şöleni, misafirlerinizi hayran bırakacak nitelikte.

21 Kasım 2025

Kadayıflı Muhallebili Şerbetli Tatlı Tarifi


Malzemeler:


  • 1 paket tel kadayıf (400 gram)
  • 200 gram tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık (iç harcı için)

Muhallebisi İçin:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Şerbeti İçin:

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1/2 limon suyu

Yapılışı:

1. Kadayıfın Hazırlanması:

  • Tel kadayıfı elinizle veya bıçakla küçük parçalara ayırın.
  • Tereyağını bir tavada eritin, kadayıfı ekleyip kavurmaya başlayın.
  • Kadayıf altın sarısı rengini alana kadar orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun.
  • Kavrulan kadayıfı ocaktan alıp soğumaya bırakın.

2. Muhallebinin Hazırlanması:

  • Bir tencereye süt, şeker ve unu ekleyip çırpma teli ile pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  • Tencereyi ocağa alıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Göz göz olup koyulaşan muhallebiye vanilya ve tereyağını ekleyip 1-2 dakika daha karıştırın.
  • Muhallebiyi ocaktan alıp ara ara karıştırarak ılımaya bırakın.

3. Şerbetin Hazırlanması:

  • Su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın.
  • Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 10-15 dakika daha kaynatın.
  • Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.

4. Tatlının Birleştirilmesi:

  • Orta boy bir borcama veya tepsiye kavrulmuş kadayıfın yarısını yayın.
  • Üzerine dövülmüş ceviz veya fındığı serpin.
  • Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine yayarak ikinci katmanı oluşturun.
  • Ilımış muhallebiyi kadayıfın üzerine döküp spatula ile düzeltin.
  • Tatlıyı oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.

5. Şerbetin Eklenmesi ve Servis:

  • Soğuyan tatlıyı buzdolabından çıkarın.
  • Soğuk şerbeti tatlının üzerine gezdirerek dökün.
  • Şerbeti çekene kadar 15-20 dakika bekletin.
  • Dilimleyip servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Kadayıfı yakmamak için sürekli karıştırarak kavurun.
  • Muhallebiyi topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişirin.
  • Şerbetin soğuk, tatlının ılık olması şerbetin daha iyi çekmesini sağlar.
  • Dilerseniz üzerini antep fıstığı veya hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;