Kadayifli muhallebili tatlı nasıl yapılır, tarif nedir?

Kadayıfın çıtır dokusuyla muhallebinin yumuşaklığını buluşturan bu tatlı, özel günlerin vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Tereyağında kavrulan kadayıfın üzerini kaplayan vanilyalı muhallebi ve son dokunuş olarak dökülen limonlu şerbet, her ısırıkta damaklarda dengeli bir tat bırakıyor. Pratik malzemelerle hazırlanan bu tatlı, buzdolabında dinlendikten sonra en güzel kıvamına ulaşıyor.

21 Kasım 2025

Kadayıflı Muhallebili Tatlı Tarifi


Malzemeler:


  • 250 gram tel kadayıf
  • 150 gram tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık (isteğe bağlı)

Muhallebisi İçin:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday)
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Şerbeti İçin:

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Yapılışı:

1. Kadayıfın Hazırlanması:

  • Kadayıfı elinizle veya bıçakla küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Tereyağını bir tavada eritin, kadayıfı ekleyip kısık ateşte rengi hafif kızarana kadar yaklaşık 10-15 dakika kavurun. İçine ceviz veya fındık eklemek isterseniz, bu aşamada karıştırın.
  • Kavrulan kadayıfı, ısıya dayanıklı bir fırın kabının veya tepsinin tabanına eşit şekilde yayın ve hafifçe bastırarak düzleştirin. Soğumaya bırakın.

2. Muhallebinin Yapımı:

  • Bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpın.
  • Tencereyi orta ateşe alın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvam alana kadar pişirin (yaklaşık 10-15 dakika).
  • Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha karıştırın, sonra ocaktan alıp vanilin ve tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Muhallebiyi, soğumuş kadayıfın üzerine dökün ve bir spatula ile düzeltin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

3. Şerbetin Hazırlanması:

  • Şerbet için su ve şekeri bir tencerede kaynatın, kaynadıktan sonra 10-15 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika daha kaynatın, sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Şerbetin tamamen soğuması önemlidir.

4. Birleştirme ve Servis:

  • Soğuyan muhallebinin üzerine, soğuk şerbeti yavaşça ve eşit şekilde dökün.
  • Tatlıyı buzdolabında en az 2-3 saat, tercihen bir gece dinlendirin.
  • Servis yapmadan önce dilimleyip, isteğe bağlı olarak ceviz veya tarçın serperek sunun.

İpuçları:

  • Kadayıfı fazla kavurursanız sertleşebilir, dikkatli olun.
  • Muhallebi soğurken üzerinin kaymak bağlamasını önlemek için ara sıra karıştırabilir veya streç filmle temas ettirebilirsiniz.
  • Şerbet soğuk, tatlı sıcak veya ılık olmalıdır; bu, şerbetin emilmesini kolaylaştırır.

Bu tarifle, nefis bir kadayıflı muhallebili tatlı hazırlayabilir, misafirlerinize veya sevdiklerinize keyifle sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;