Kek Kalıbında Muhallebili Tatlı Tarifi
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket krem şanti
- 1 paket kedi dili bisküvi veya hazır kek tabanı
- 1 çay bardağı süt (bisküvileri ıslatmak için)
- Üzeri için hindistan cevizi, fındık veya çikolata parçacıkları
Yapılışı:
- Öncelikle, kek kalıbının tabanını kedi dili bisküvileri veya hazır kek tabanı ile kaplayın. Bisküvileri süte batırarak yerleştirin.
- Bir tencereye süt, toz şeker, vanilya, buğday nişastası ve unu ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
- Muhallebi kıvam alıp göz göz olana kadar karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
- Muhallebiyi soğumaya bırakın. Ilık hale geldiğinde, üzerine krem şantiyi ekleyin ve bir mikserle pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Hazırladığınız muhallebi karışımını, kek kalıbındaki bisküvi tabanının üzerine dökün ve düzeltin.
- Tatlıyı buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin. İyice soğuduktan sonra, kalıbı ters çevirip servis tabağına alın.
- Üzerini hindistan cevizi, dövülmüş fındık veya çikolata parçacıkları ile süsleyerek servis yapın.
Püf Noktaları:
- Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin.
- Krem şantiyi muhallebi çok sıcakken eklemeyin, aksi halde eriyebilir.
- Buzdolabında dinlendirme süresini kısaltmak isterseniz, buzlukta 1 saat kadar bekletebilirsiniz.
|