Kek üstü muhallebi nasıl yapılır? tarifi nedir?

Pratik ve göz alıcı bir tatlı arayanlar için mükemmel bir seçim: kek üstü muhallebi. Hem hazırlaması kolay hem de sunumuyla sofraları şenlendiren bu lezzet, yumuşacık kek ile kremalı muhallebinin uyumunu bir araya getiriyor. İster günlük tatlı ihtiyacınız ister aniden gelen misafirler için ideal olan bu tarif, malzemelerinizin çoğunu mutfağınızda bulabileceğiniz sadelikte.

21 Kasım 2025

Kek Üstü Muhallebi Tarifi


Kek üstü muhallebi, pratik ve lezzetli bir tatlı olarak hem göze hem damağa hitap eder. Hem kek hem muhallebi sevenler için ideal bir kombinasyondur. İşte kolayca yapabileceğiniz tarif:

Malzemeler (6-8 kişilik):


  • 1 adet hazır veya ev yapımı pandispanya keki (tercihen vanilyalı)
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket krem şanti (toz halinde)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Üzeri için: hindistan cevizi, çikolata parçacıkları veya meyve (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Keki, tatlıyı servis edeceğiniz kabın tabanına yerleştirin. Eğer kek kalınsa, ortadan ikiye bölüp alt kısmını kullanabilirsiniz.
  • Bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvam alıp göz göz olana kadar karıştırmaya devam edin (yaklaşık 10-15 dakika).
  • Muhallebi kaynamaya başlayınca, vanilya ve tereyağını ekleyip 1-2 dakika daha karıştırın, ardından ocaktan alın.
  • Ayrı bir kapta krem şantiyi, paket üzerindeki talimata göre (genellikle soğuk sütle çırpılarak) hazırlayın.
  • Muhallebi biraz ılındıktan sonra, krem şantiyi ekleyip yavaşça karıştırarak homojen bir kıvam elde edin.
  • Hazırladığınız muhallebi karışımını, kekin üzerine dökün ve bir spatula ile düzeltin.
  • Tatlıyı oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabında en az 2-3 saat bekletin (tercihen bir gece).
  • Servis yapmadan önce üzerini hindistan cevizi, çikolata parçacıkları veya taze meyvelerle süsleyin.

İpuçları:

  • Keki ıslatmak isterseniz, süt veya meyve suyu kullanabilirsiniz, bu daha yumuşak bir doku sağlar.
  • Muhallebiyi daha hafif yapmak için krem şanti yerine yoğurt da ekleyebilirsiniz.
  • Tarifi çikolatalı yapmak için, muhallebiye 2 yemek kaşığı kakao ekleyebilirsiniz.

Bu tarifle, misafirlerinize veya ailenize hızlıca sunabileceğiniz nefis bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;