Krem şantili kadayıflı muhallebiyi nasıl yaparım?

Altın rengi kızaran kadayıf tabanı, vanilyalı muhallebi ve pofuduk krem şantinin buluştuğu nefis bir tatlı tarifi. Pratik malzemelerle hazırlanan bu serinletici lezzet, misafirlerinize sunmak için ideal bir seçenek olacak.

21 Kasım 2025

Krem Şantili Kadayıflı Muhallebi Tarifi


Malzemeler:


  • 1 paket tel kadayıf (yaklaşık 250 gram)
  • 100 gram tereyağı (eritilmiş)
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
  • Dövülmüş ceviz veya fındık (isteğe bağlı)

Yapılışı:


1. Kadayıf Tabanının Hazırlanması:

  • Tel kadayıfı elinizle ufalayarak küçük parçalara ayırın.
  • Eritilmiş tereyağını bir tavada ısıtın ve kadayıfı ekleyip altın rengi alana kadar kavurun.
  • Kavrulan kadayıfı, servis yapacağınız borcama veya tepsiye düzgünce yayın ve hafifçe bastırarak taban oluşturun. Soğumaya bırakın.

2. Muhallebinin Yapımı:

  • Bir tencereye süt, toz şeker ve unu ekleyin. Sürekli karıştırarak topaklanma olmamasına dikkat edin.
  • Tencereyi orta ateşte koyulaşana ve kaynamaya başlayana kadar pişirin, ardından 2-3 dakika daha karıştırarak kaynatın.
  • Ocaktan aldıktan sonra vanilini ekleyip karıştırın ve muhallebiyi bir kenarda soğumaya bırakın, ara sıra karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyin.

3. Krem Şantinin Hazırlanması:

  • Krem şantiyi, paket üzerindeki talimatlara göre soğuk sütle çırpın, katı ve kabarık bir kıvam alana kadar devam edin.

4. Birleştirme ve Servis:

  • Soğuyan muhallebiyi, krem şanti ile yavaşça karıştırarak homojen bir karışım elde edin.
  • Bu karışımı, kadayıf tabanının üzerine dökün ve spatula ile düzeltin.
  • İsterseniz üzerini dövülmüş ceviz veya fındıkla süsleyin.
  • Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis yapın. Soğuk olarak tüketilmesi tavsiye edilir.

İpuçları:

  • Kadayıfı fazla kavurursanız acı bir tat oluşabilir, bu yüzden rengini kontrol edin.
  • Muhallebiyi soğuturken üzerini streç filmle kapatarak kabuk bağlamasını önleyebilirsiniz.
  • Krem şantiyi aşırı çırpmamaya dikkat edin, aksi halde kesilebilir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;