Krepli muhallebili tatlı nasıl yapılır, tarifi nedir?

İnce kreplerin üzerine yayılan vanilyalı muhallebi ve kıyılmış antep fıstığının enfes uyumuyla hazırlanan bu tatlı, hem göze hem damağa hitap eden bir şölen sunuyor. Pratik malzemelerle hazırlanan tarif, misafirlerinizi etkilemek veya aile sofralarınızı tatlandırmak için ideal bir seçenek.

21 Kasım 2025

Krepli Muhallebili Tatlı Tarifi


Malzemeler (6-8 kişilik):


  • Krep için
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Muhallebi için
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Üzeri için
  • Toz antep fıstığı
  • File badem

Yapılışı:


Kreplerin Hazırlanışı:

  • Geniş bir kasede un, süt, yumurta, şeker ve tuzu pürüzsüz olana kadar çırpın
  • Son olarak sıvı yağ ekleyip tekrar karıştırın
  • Teflon tavayı orta ateşte ısıtın
  • Kepçeyle hamurdan alıp tavaya dökün
  • Her iki tarafını da altın rengi olana kadar pişirin
  • Tüm hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın
  • Krepleri soğumaya bırakın

Muhallebinin Yapılışı:

  • Orta boy tencerede süt, şeker, un ve nişastayı çırpma teliyle pürüzsüz olana kadar karıştırın
  • Tencereyi orta ateşe alın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvam alana kadar pişirin
  • Kaynamaya başlayınca 5-6 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin
  • Altını kapatın, vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın

Montaj:

  • Soğuyan krepleri dörde katlayarak üçgen şekli verin
  • Servis tabağına krepleri yan yana dizin
  • Ilık muhallebiyi kreplerin üzerine dökün
  • Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirin
  • Servis yapmadan önce üzerini antep fıstığı ve file bademle süsleyin

Püf Noktaları:

  • Krep hamurunun dinlenmesi için 15-20 dakika bekletebilirsiniz
  • Muhallebiyi sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin
  • Krepler çok kalın olmamalı, ince ve yumuşak olmalı
  • Tatlıyı en az 2 saat buzdolabında bekletmek lezzetini artırır

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;