Kupta çikolata soslu muhallebi nasıl yapılır?
Damaklarda iz bırakan bir tatlı arayanlar için, kuplara doldurulmuş nefis muhallebi ve akıcı çikolata sosunun mükemmel uyumu. Krem şantinin hafif dokusu ile bitter çikolatanın zengin aromasının buluştuğu bu tarif, hem göze hem damağa hitap ediyor.
Kupta Çikolata Soslu Muhallebi Tarifi
Malzemeler:
- 4 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 litre süt
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti (toz)
- 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
- 100 gram bitter çikolata
- 1/2 su bardağı süt (sos için)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Muhallebi Hazırlığı:
- Un ve şekeri bir tencereye alın, üzerine sütü yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırın topaklanmayı önleyin.
- Tencereyi orta ateşe alıp muhallebi kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
- Kıvam alınca vanilini ekleyip birkaç dakika daha karıştırarak pişirin.
- Muhallebiyi ocaktan alıp soğumaya bırakın, ara ara karıştırarak üzerinin kaymak tutmasını önleyin.
Krem Şanti Hazırlığı:
- Toz krem şantiyi soğuk sütle çırpma teli veya mikserle katı bir kıvam alana kadar çırpın.
- Soğuyan muhallebiye krem şantiyi ekleyip spatula ile yavaşça karıştırarak homojen bir karışım elde edin.
Çikolata Sosu Hazırlığı:
- Bitter çikolatayı benmari usulü eritin veya mikrodalgada 30 saniyelik aralıklarla eriyene kadar ısıtın.
- Eriyen çikolataya süt ve tereyağını ekleyip pürüzsüz bir sos kıvamına gelene kadar karıştırın.
Servis:
- Muhallebi karışımını kup veya kaselere paylaştırın.
- Üzerine hazırladığınız çikolata sosunu gezdirin.
- Buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
İpuçları:
- Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırarak dibinin tutmasını önleyin.
- Çikolata sosunu daha akışkan yapmak için süt miktarını artırabilirsiniz.
- Servis öncesi üzerini rendelenmiş çikolata veya fındık parçaları ile süsleyebilirsiniz.
|