Limonlu Muhallebili Revani Tarifi
Malzemeler (6-8 Kişilik):
- Revani İçin
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- Şerbeti İçin
- 2,5 su bardağı su
- 2,5 su bardağı toz şeker
- Yarım limon suyu
- Muhallebisi İçin
- 500 ml süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Revani Hazırlanışı:
- Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın.
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Sıvı yağ, irmik, un, kabartma tozu, vanilin ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.
- Yağlanmış tepsiye döküp 25-30 dakika pişirin.
Şerbet Hazırlanışı:
- Su ve şekeri kaynatın, 10 dakika kaynattıktan sonra limon suyu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın.
- Soğumaya bırakın.
Muhallebi Hazırlanışı:
- Süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını çırpın.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
- Kaynamaya başlayınca vanilin, limon kabuğu rendesi ve tereyağını ekleyip karıştırın.
- Soğumaya bırakın, ara ara karıştırın.
Birleştirme:
- Pişen revaniyi fırından çıkarıp ılık şerbeti üzerine dökün.
- Soğuyan muhallebiyi revaninin üzerine yayın.
- Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
- Dilimleyip servis yapın.
Püf Noktaları:
- Şerbeti sıcak revaniye dökün, revani soğuk şerbet sıcak olmalı.
- Muhallebi tamamen soğumadan revani üzerine sürmeyin.
- Limon kabuğu rendesi taze olursa daha aromatik olur.
|