Limonlu muhallebili tatlı nasıl yapılır, tarifiniz var mı?

Ferahlatıcı bir lezzet arayanlar için pratik ve nefis bir tatlı önerisi: Limonun enfes aromasıyla hazırlanan bu muhallebi, yaz günlerinin vazgeçilmezi olmaya aday. Malzemelerin uyumlu dansı, hem göze hem damağa hitap eden hafif bir tatlı sunuyor.

21 Kasım 2025

Limonlu Muhallebi Tatlısı Tarifi


Malzemeler:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
  • 2 adet limonun suyu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Hindistan cevizi veya antep fıstığı (üzeri için)

Yapılışı:


  • Derin bir tencereye süt, toz şeker ve unu ekleyin. İyice çırpın, topaklanma olmamasına dikkat edin.
  • Tencereyi ocağa alın, orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamı alana kadar pişirin.
  • Muhallebi kaynamaya başlayınca rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu, vanilya ve tereyağını ekleyin. 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin.
  • Muhallebiyi kaselere veya bir tepsiye dökün. Üzerini bir spatula ile düzeltin.
  • Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabında en az 2-3 saat bekletin.
  • Servis yapmadan önce üzerini Hindistan cevizi veya dövülmüş antep fıstığı ile süsleyin.

Not:

  • Limonun acılığını önlemek için sadece sarı kısmını rendeleyin, beyaz kısmını kullanmayın.
  • Muhallebiyi sürekli karıştırmazsanız topaklanma yapabilir, bu yüzden karıştırma işlemini ihmal etmeyin.
  • Daha yoğun bir limon aroması için limon suyunu artırabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;