Mavi haşhaşlı muhallebili tatlı nasıl yapılır?

Geleneksel muhallebi tatlısına farklı bir dokunuş getiren bu tarif, mavi haşhaşın benzersiz aromasıyla şık bir lezzet sunuyor. Kavrulmuş haşhaşın cevizsi tadı ve kremsi kıvamın uyumu, hem göze hem damağa hitap eden özel bir tatlı deneyimi vaat ediyor.

21 Kasım 2025

Mavi Haşhaşlı Muhallebili Tatlı Tarifi


Malzemeler:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı mavi haşhaş
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti (veya 200 ml krema)
  • Üzeri için: Hindistan cevizi, file antep fıstığı veya dövülmüş ceviz

Yapılışı:


  • Mavi haşhaşı bir tavada kısık ateşte 3-4 dakika kavurun. Haşhaşların aroması ortaya çıkacak ve hafifçe çıtırlaşacaktır.
  • Kavrulmuş haşhaşları blender veya havanda iyice ezin. İnce bir toz haline getirmeye çalışın.
  • Bir tencereye süt, toz şeker, buğday nişastası ve unu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Ezilmiş mavi haşhaşı ve vanilini ekleyip karıştırın.
  • Tencereyi orta ateşe alıp sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebi kaynamaya başlayınca 1-2 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Muhallebiyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ilıdıktan sonra krem şantiyi (veya kremayı) ekleyip mikserle 2-3 dakika çırpın.
  • Hazırladığınız muhallebiyi kaselere veya bir tepsiye paylaştırın.
  • Üzerini dilediğiniz şekilde Hindistan cevizi, file antep fıstığı veya dövülmüş cevizle süsleyin.
  • Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Haşhaşları çok yüksek ateşte kavurmayın, yanabilir ve acı bir tat oluşabilir.
  • Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırmazsanız topaklanma olabilir.
  • Krem şanti yerine taze krema kullanacaksanız, krema oda sıcaklığında olmalıdır.
  • Tatlıyı buzdolabında dinlendirerek daha lezzetli ve kıvamlı olmasını sağlayabilirsiniz.

Servis Önerisi:

  • Mavi haşhaşlı muhallebiyi soğuk olarak servis edin. Yanında sade veya meyveli dondurma ile sunabilirsiniz.
  • Özel günlerde üzerini çikolata sosu veya meyve püresi ile süsleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Böğürtlenli Muhallebi
Editörün Seçtiği
Vanilyalı Muhallebi
Vanilyalı Muhallebi
Etimek Tatlısı
Etimek Tatlısı
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Su Muhallebisi
Su Muhallebisi
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Çilek Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Sakızlı Muhallebi
Sakızlı Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Vişne Soslu Muhallebi
Muhallebi Tarifi
Muhallebi Tarifi
;